Hooghoudt lanceert twee gelagerde jenevers

Hooghoudt lanceert twee gelagerde jenevers
 • Food-en-retail
 • 28 feb 2022 @ 12:09
 • 19249 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Familie distilleerderij Hooghoudt lanceert in maart twee ultra premium gelagerde jenevers. Beiden zijn in 1998 gestookt door de derde en vierde generatie Hooghoudt en als single malt op oude ex-Oloroso vaten gelegd.

Nu 23 jaar later zijn ze verrijkt met gedistilleerde botanicals en worden ze als Single Barrel Jenever in de markt gezet.

Martijn Keesmaat (staand op de foto hierboven) Commercieel Directeur bij Hooghoudt: ‘De Aged 23 is de eerste editie in een serie van 5 exceptionele ex-Oloroso vaten waarmee we de komende 5 jaar met elk een ode aan een generatie Hooghoudt brengen. De Aged 16 is één van 7 vaten die na 7 jaar per ongeluk met nieuwe moutwijn is bijgevuld waarmee de teller weer op nul gezet werd. Het resultaat van deze actie is even origineel als smakelijk: De diepgang van een 23 jaar gelagerde vloeistof en tegelijk het karakter van een 16 jaar gelagerde spirit.’

Wij beheersen de kunst van het distilleren en blenden van botanicals

Hooghoudt is volgens Keesmaat ‘al meer dan 133 jaar en 5 generaties op zoek naar de beste geuren, kleuren en smaken uit de natuur.’ Ze laten zich hierbij naar eigen zeggen niet tegenhouden door conventies, maar zoeken juist de grenzen op waardoor ze binnen traditionele categorieën nieuwe, relevante smaakbelevingen kunnen neerzetten zonder de bestaande liefhebber af te schikken. Keesmaat: ‘Wij richten ons met de Aged 16 en 23 op de liefhebber van gelagerde dranken en met name de Single Malt Whisky liefhebber, maar doen dit vanuit de kracht van jenever, waar onze historie en passie ligt. Waar de meeste gelagerde spirits af zijn als ze uit het vat komen, gaat jenever verder. Wij beheersen namelijk de kunst van het distilleren en blenden van botanicals. We kijken naar het smaakprofiel van de moutwijn uit elk individueel vat en versterken dit met een eigen blend van gedistilleerde botanicals. Hiermee opent Hooghoudt een compleet nieuwe smaakwereld voor de whiskykenner, jeneverdrinker, en nieuwe ontdekkers. Je zou onze Aged 23 het kroonjuweel van jenever in de 21e eeuw mogen noemen en de Aged 16 onze charismatische prins met een licht rebels karakter.’

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken