Kruidvat start pilot Vandaag in huis met fietskoeriers

Kruidvat start pilot Vandaag in huis met fietskoeriers
 • Food-en-retail
 • 1 aug 2022 @ 09:19
 • 7276 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Kruidvat is in Den Haag gestart met een pilot met bezorging op dezelfde dag. Deze nieuwe service, Kruidvat Vandaag in Huis, wordt verzorgd in samenwerking met fietskoeriers van Packaly.

Klanten in het bezorggebied krijgen, als zij vóór 15.00 uur een bestelling plaatsen, de bestelde producten nog dezelfde dag bezorgd. Op termijn worden bestellingen uiterlijk binnen twee uur thuisbezorgd. Als de pilot in Den Haag succesvol is, wordt deze verder uitgerold naar andere steden in Nederland en België.

De bezorgservice is onderdeel van de on- en offline-strategie van Kruidvat, waarbij de fysieke winkels en het online kanaal elkaar verder versterken. ‘Wij willen daar zijn waar onze klanten zich bevinden, afgestemd op hun behoeften van dat moment. Offline en online staan hierbij niet los van elkaar, maar zijn complementair en versterken elkaar. Deze pilot is een mooie aanvulling om nog beter op de behoeften van dat moment in te spelen’, legt Roland van den Berg, director e-Commerce van Kruidvat, uit. ‘Jongvolwassenen en gezinnen met jonge kinderen zijn al gewend aan het integreren van snelle online diensten binnen hun leefstijl en willen producten met een simpele druk op de knop snel thuisbezorgd krijgen. Dit geldt ook voor oudere klanten die minder mobiel zijn en snel bepaalde verzorgingsproducten in huis willen hebben. Door bestellingen dezelfde dag thuis te bezorgen verbeteren we onze service.’

Duurzaam
Voor Kruidvat Vandaag in Huis gaat de voordeeldrogisterij de samenwerking aan met Packaly, een duurzame same-day delivery koeriersdienst van winkel tot voordeur. Met Packaly worden bestellingen vanuit vijf Kruidvat-winkels in Den Haag Co2 neutraal  met de fiets bezorgd. ‘We zijn binnen Packaly erg trots om Kruidvat te mogen toevoegen aan ons klantportfolio. Hiermee voegen we nieuwe productgroepen toe die we bij Packaly nog niet hadden. Door deze samenwerking geven we veel mensen een nieuwe optie om via de webshop van Kruidvat snel én duurzaam het pakketje dezelfde dag nog te ontvangen’ aldus Axel Dekker, CEO van Packaly.

Op den duur wil Kruidvat gaan werken met nog kortere bezorgmomenten. Van den Berg: ‘We werken eerst toe naar twee uur en uiteindelijk zelfs naar één uur. De kwaliteit en snelheid van onze dienstverlening gaan hiermee nog verder omhoog. De ervaringen die we opdoen met de pilot in Den Haag worden ingezet om onze bezorgmogelijkheid verder te optimaliseren en uiteindelijk ook in andere regio’s uit te rollen.’

Michiel van Zaane

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken