Jumbo benoemt Ton van Veen tot CEO en Colette Cloosterman tot president-commissaris

Jumbo benoemt Ton van Veen tot CEO en Colette Cloosterman tot president-commissaris
 • Food-en-retail
 • 7 mrt 2023 @ 14:12
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaWinkelen

Ton van Veen is per 6 maart 2023 benoemd tot CEO van Jumbo. 'Met de benoeming van Ton van Veen gaat Jumbo door op de ingeslagen weg en is de strategische koers voor de korte en lange termijn gewaarborgd.' CCO Colette Cloosterman-van Eerd is vanaf nu president-commissaris.

Van Veen (foto) werkt sinds 2004 bij Jumbo en stond samen met familieleden en eigenaren Karel, Colette, Frits en Monique van Eerd aan de basis van het succes van de formule die in 20 jaar van 30 naar ruim 700 winkels is gegroeid. Als gedelegeerd commissaris geeft hij sinds oktober 2022 al leiding aan het directieteam. Colette Cloosterman-van Eerd wordt president-commissaris. Zij volgt hiermee haar vader en grondlegger Karel van Eerd op, die december 2022 is overleden. Vanuit haar nieuwe rol werkt zij samen met de andere commissarissen en Van Veen aan de verdere groei van Jumbo.

Colette Cloosterman-van Eerd vertelt MarketingTribune: 'Wij zijn verheugd dat Ton Frits (van Eerd, red.) wil opvolgen als CEO. Ton biedt Jumbo de continuïteit en stabiliteit die het in deze economisch uitdagende tijd nodig heeft. Hij kent als geen ander onze familiewaarden en snapt hoe Jumbo oorspronkelijk bedoeld is. We hebben er alle vertrouwen in dat hij ons familiebedrijf naar een nieuwe generatie kan leiden. Ik zie er naar uit om de komende jaren vanuit onze nieuwe rollen met hem samen te werken.'

Frits van Eerd heeft in september 2022 een tijdelijke stap teruggedaan, omdat hij onderdeel is van een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Dit onderzoek is door het OM nog niet afgerond. Frits is de afgelopen maanden tot het besluit gekomen dat hij, ook na een voor hem positieve afronding van dat onderzoek, niet meer wil terugkeren als CEO van Jumbo. Hij ziet er naar uit om de komende jaren de op te richten family holding van de familie Van Eerd vorm te gaan geven. Als aandeelhouder blijft hij nauw betrokken bij belangrijke strategische ontwikkelingen binnen Jumbo.

Ton van Veen vult aan: 'Jumbo is een geweldig familiebedrijf met een unieke cultuur gebaseerd op ondernemerschap. Frits van Eerd heeft in al die jaren dat hij CEO was een heel belangrijke rol gespeeld in de groei en het succes van Jumbo. Ik wil hem, Colette en Monique bedanken voor het vertrouwen in mij. Ik zie er naar uit om, in nauwe betrokkenheid met de familie Van Eerd en samen met het directieteam, alle collega’s en zelfstandig ondernemers het succes van Jumbo verder uit te bouwen.'
(PvWK, foto's: Jumbo)

Colette Cloosterman-van Eerd, president-commissaris Jumbo

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken