Karsu nummer 1 FavorFlav Food Top 100

Karsu nummer 1 FavorFlav Food Top 100
 • Food-en-retail
 • 21 nov 2023 @ 10:37
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

De FavorFlav Food Top 100 is maandag 20 november 2023 bekendgemaakt. Karsu Dönmez, beter bekend als simpelweg Karsu, mocht zich nummer 1 kronen van de FavorFlav Food Top 100.

Voor alweer het zevende achtereenvolgende jaar bracht FavorFlav met haar Top 100 een ode aan de movers en shakers van de Nederlandse gastronomie.

De FavorFlav Food Top 100, wat is dat ook alweer? Van (sterren)chefs tot de perfecte vegan bitterbal en van truffelhunters tot biersommelier; dit zijn de 100 ‘hoeders van de goede smaak’ in Nederland, anno 2023.

Winnares Karsu is een Nederlandse zangeres en pianiste van Turkse komaf.

Haar voornaam verwijst naar het dorp Karsu, geboorteplaats van haar ouders. Naast haar muzikale carrière is de Turkse inmiddels een top chef. Na twee seizoenen Karsu’s Turkse Keuken en een nieuw reis- en kookprogramma Karsu's Turkije op 24Kitchen kwam ze dit jaar met haar eerste kookboek Karsu's Kitchen.

Zesgangendiner

De 100 genomineerden schoven donderdagavond aan in de iconische Wintergarden van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, waar topchefs Tim Golsteijn (Bougainville*), Thomas Val (Wils*), Casimir Evens (Odille), Chris Naylor (Vermeer) en Maartje de Nie (Pastry Chef Grand Café Krasnapolsky) een zesgangendiner verzorgden. De presentatie was is handen van YouTube-fenomeen en kookboekenschrijver Nick Toet.

Hall of Fame

De Top 100 is samengesteld door de redactie van FavorFlav, samen met haar culinaire netwerk en Hall of Fame, bestaande uit voorgaande winnaars en gastronomen met een bijzondere staat van dienst, waaronder Janny van der Heijden, Joris Bijdendijk, Jonnie en Thérèse Boer en Miljuschka Witzenhausen.

Nummer 1: Karsu

Karsu staat dus op nummer 1. Prachtig nieuws, maar helaas werd dit overschaduwd door de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië, die tienduizenden mensen het leven kostte en hele gebieden verwoestte, waaronder de geboortestreek van haar ouders. Karsu zette zich in om zo veel mogelijk geld op te halen via Giro555 en besloot ook de inkomsten van de voorverkoop van haar kookboek aan de slachtoffers van de aardbeving te doneren. Het meest verkochte kookboek van dit jaar heeft al meer dan een half miljoen euro opgebracht. Hulde!

Nummer 2: Ron Blaauw
10 jaar geleden trok Ron de stekker uit zijn restaurant met 2 Michelinsterren om terug te keren met Ron Gastrobar. Geen poespas, geen tafellinnen, maar wel heel lekker eten in een ongedwongen sfeer. Want uit eten gaan moet een feestje zijn, vindt Ron. Het mocht niet baten; na één jaar werd hij toch weer bekroond met 1 Michelinster. Speciaal voor het 10-jarige jubileum verscheen er een kloek boek en creëerde Ron Gastrobar sterrenhappen om bij Febo uit de muur te trekken. En de sympathieke chef opende dit jaar nog een gastrobar; Ron Gastrobar Bij de C in Bloemendaal aan Zee. En hadden we al gezegd dat de Ron Gastrobar At Home-boxen, lang na corona, nog steeds niet aan te slepen zijn?

Nummer 3: Keuringsdienst van Waarde
Hoe zit het nou met plakvlees, wat is het verschil tussen tagliatelle en mie, hoe kan het dat alle voorverpakte kaasplakken precies even groot zijn en waarom zijn mini-groenten vele malen duurder dan de grotere varianten? De makers van Keuringsdienst van Waarde zoeken het voor ons uit, en dat al 21 (!) jaar. Het beproefde concept: eerst even een telefoontje plegen naar de fabrikant. “Zit er nou boomschors in deze geitenkaas?” Die weet negen van de tien keer niet hoe het zit, maar komt wel met een of ander bulshitverhaal. De verslaggever gaat vervolgens op bezoek in de fabriek, om haarfijn uit te pluizen hoe het wél zit. Sommige conclusies zijn ronduit schokkend. Infotainment van de bovenste plank, en het houdt de fabrikant en de consument scherp.

Kijk op https://favorflav.com/nl/new/foodnews/karsu-winnaar-food-top-100/ voor de complete lijst van de FavorFlav Food Top100.

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken