Tweede Bladenparade gaat vandaag van start

Tweede Bladenparade gaat vandaag van start
  • Media
  • 13 okt 2014 @ 11:59
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PrintActiesJournalistiekPromotie

Vandaag start voor het tweede jaar op rij de Bladenparade. Dit initiatief van tijdschrift-uitgevers, retailers en distributeurs hanteert als actiemechanisme de tijdschriftenkraskaart. Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV spreekt van 'een uniek initiatief door haar vorm, door haar omvang en door de samenstelling van initiatiefnemers'.

Deze landelijke tijdschriftenpromotie is erop gericht om als collectief de categorie tijdschriften nadrukkelijk onder de aandacht te brengen bij de consument. De Bladenparade dient dan ook meerdere doelen. Voor de winkeliers van AKO, Bruna, Primera en The Read Shop genereert het traffic naar de winkels. Voor de tijdschriftuitgevers biedt het een kans om gezamenlijk hun product onder de aandacht te brengen en op een effectieve manier lezers in staat te stellen om nog meer leesplezier te beleven aan de Nederlandse tijdschriften.

'En last but not least is het vooral een initiatief dat de tijdschriftlezer in het algemeen in staat stelt om in aanloop naar en tijdens de herfstvakantie meer en vaker tijdschriften te kopen tegen een aantrekkelijke prijs', aldus de Groep Publiekstijdschriften van het NUV.

De actie wordt breed gecommuniceerd. Naast advertenties in ruim 70 publiekstijdschriften, online banners op sites van uitgevers en retailformules, nieuwsbrieven en social media, worden ook de winkelvloer en huis-aan-huis folders ingezet om de actie te ondersteunen. Daarnaast wordt de actie via radiocommercials en abri’s onder de aandacht van de consument gebracht.

Dit jaar worden 5,5 miljoen kraskaarten verspreid via de bezoekers van AKO, Bruna, Primera en The Readshop én de abonnees van een selectief aantal tijdschriften. Nieuw dit jaar is de online kraskaart, via Bladenparade.nl kan de consument digitaal korting krassen.

Luc van Os, voorzitter Groep Publiekstijdschriften: 'Ik ben blij met de Bladenparade. Juist omdat het de uitkomst is van de hechte band tussen uitgevers en belangrijke retailketens. Voor de consument is het bij uitstek de gelegenheid om te genieten van het geweldige aanbod van tijdschriften in de schappen.' 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken