Dan Ligtvoet nieuwe CEO van muziekplatform XITE

Dan Ligtvoet nieuwe CEO van muziekplatform XITE
  • Media
  • 12 nov 2014 @ 11:54
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • DigitaalMuziekZakelijkPersonaliaTelevisie

Dan Ligtvoet is de nieuwe CEO van muziekplatform XITE International. Ligtvoet komt in de directie naast oprichter Derk Nijssen en Cees Honig, die voor XITE in New York een nieuw kantoor gaat leiden dat zich specifiek richt op de Amerikaanse markt. Ligtvoet heeft een ruime ervaring in de televisiewereld als managing director bij Viacom/MTV Networks, waarvoor hij een groot aantal zenders aanstuurde in vijftien Europese landen.

'Ik heb XITE altijd met veel belangstelling gevolgd en zie grote kansen voor dit jonge bedrijf dat nu al een begrip aan het worden is in de internationale muziek- en televisiewereld', zegt Ligtvoet. 'XITE geeft met gepersonaliseerde diensten als myXITE een geheel nieuwe dimensie aan het begrip muziekzenders zoals we die kennen. Ik hoop met mijn ervaring de basis voor de groei van het bedrijf te vergroten en nieuwe markten te ontsluiten.'

Ligtvoet werd in 2002 aangetrokken als general manager bij MTV Networks (Viacom) Benelux, waar hij verantwoordelijk werd voor de muziekzenders MTV, TMF en de kinderzender Kindernet. Hij doopte Kindernet al snel om tot Nickelodeon en dat is de start van de onstuimige groei van de populariteit van de zender. In 2006 nam hij ook de leiding over Scandinavië, waarna in 2008 ook Duitsland en de Alpenlanden erbij komen. In 2011 werd Ligtvoet naast zijn regionale taken ook de leidsman van Comedy Central International, het snel groeiende comedy entertainment tv-netwerk van moederbedrijf Viacom. In oktober 2013 verliet Ligtvoet Viacom voor een sabbatical. 

Belangrijk voor de aanstelling van Ligtvoet is de ontwikkeling dat XITE per 1 januari 2015 een kantoor en studio opent in New York City. Na uitbreiding naar België en Duitsland het afgelopen jaar, zet het muziekplatform hiermee voor het eerst voet aan de grond aan de andere kant van de oceaan. Directielid Cees Honig gaat de leiding nemen over de Amerikaanse divisie. Mede om die reden is in Nederland het directieteam versterkt door de komst van Ligtvoet.

In 2008 startte XITE als muziekzender op UPC en Caiway. Sinds 2012 is het platform ook onderdeel van het pakket van Ziggo, gevolgd door KPN in 2013. Al in 2011 breidde XITE uit naar België, waar het te zien is op Telenet. Met de lancering in Duitsland bereikt XITE in totaal meer dan 15 miljoen huishoudens en is het de grootste muziektelevisiezender van Nederland. Inmiddels is het gepersonaliseerde muziekvideoplatform myXITE voor consumenten actief op een deel van het UPC netwerk in Nederland en Duitsland.

XITE werkt nauw samen met alle grote platenmaatschappijen en maakt daarnaast eigen tv-programma’s waaronder het dagelijkse TV-magazine Daily Noise. Daarnaast organiseert het jongerenplatform jaarlijks de XITE Awards, waarbij zowel nationale als internationale artiesten worden bekroond voor hun werk. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken