Banen weg bij HMC (TMG) en Wegener (Persgroep)

Banen weg bij HMC (TMG) en Wegener (Persgroep)
 • Media
 • 3 dec 2014 @ 14:38
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • PrintZakelijkJournalistiekMedia

Wie dacht dat na de vele reorganisaties bij dagbladuitgevers al het vet inmiddels van de botten is gesneden, heeft het mis. Deze week lekte uit dat de regionale krantenuitgeverijen van zowel De Persgroep als Telegraaf Media Groep (TMG) gaan snijden in het eigen personeelsbestand. Bij Wegener gaat het om 150 tot 200 ontslagen, bij HMC is sprake van extra ontslagen bovenop de dit voorjaar afgesproken 115 geschapte fte’s.

Op de redacties van de zeven regionale kranten van Wegener moeten na de geplande overname door De Persgroep per titel tientallen banen verdwijnen, zo vernam Villamedia.nl. In totaal zou het gaan om 150 tot 200 fte’s. Ook bij het Algemeen Dagblad, nu al een titel van De Persgroep, zouden banen op de tocht staan. Onduidelijk is of bij de aanstaande ontslaggolf de journalisten van de huis-aan-huisbladen zijn meegenomen.

Naar verluidt gaat De Persdienst van Wegener, die bovenregionale artikelen levert aan de zeven kranten, in de huidige opzet verdwijnen. Het Algemeen Dagblad zou het voortouw moeten nemen voor de nieuwe nieuwsdienst voor alle Wegener-titels.

TMG-dochter Holland Media Combinatie (HMC) gaat extra banen schrappen bovenop de al lopende reorganisatie, meldt Adformatie. Daarnaast gaat Dichtbij.nl weg bij HMC. Ten tijde van een recente directie-shuffle werd al duidelijk dat HMC en Dichtbij geen gelukkig huwelijk waren.

In een vrijdag rondgestuurde brief maakt de nieuwe HMC-directie (Gert Jan Oelderik en Ferdy Demmers) ook bekend dat er wordt gewerkt aan een nieuw plan voor hyperlokaal nieuws in heel Nederland. Om die reden wordt Dichtbij losgekoppeld van HMC.

De directeuren ontkennen in de brief overigens dat er plannen zouden zijn aangaande regionale koptitels en het afstoten van dagbladtitels.  

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken