New Skool Media lanceert Pedala voor fietsende vrouw

New Skool Media lanceert Pedala voor fietsende vrouw
 • Media
 • 28 jan 2015 @ 13:03
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • InspiratiePrintDoelgroepSport

New Skool Media, de uitgeverij die vorig jaar tientallen tijdschriften overnam van Sanoma, lanceert dit voorjaar de nieuwe titel Pedala, gemaakt voor vrouwen die fietsen. Pedala wordt ondergebracht bij de drie bestaande fietstitels van de uitgever: Fiets, Procycling en FietsActief. Het blad en het online platform gaan alle vrouwen informeren en inspireren die fietsen of willen gaan fietsen.

Een fris en enthousiasmerend merk voor alle vrouwen die gezonder willen leven, nieuwe werelden willen ontdekken en hun grenzen willen verleggen. Dat is wat New Skool Media voor ogen staat met Pedala. De uitgever speelt hiermee in op de trend dat steeds meer (jonge) vrouwen het fietsen ontdekken.

Pedala bestaat uit een online platform en een magazine, dat 7 april wordt gelanceerd. Maar liefst 12% van de sportende vrouwen is actief op de fiets en dit aantal groeit gestaag. Met dit nieuwe merk bedient de uitgever deze groeiende doelgroep in hun informatiebehoefte.

Om de juiste tone of voice en gevoel van het merk te waarborgen zal de coördinatie in handen liggen van Nynke de Jong, co-auteur van Vrouw & Fiets en zelf fanatiek fietser, in samenwerking met de redactie van Fiets. 'We bouwen dit platform voor alle fietsende vrouwen', zegt De Jong. 'Van beginners tot wedstrijdrijdsters. Want één ding hebben ze gemeen: de liefde voor de fiets.'

Niet alleen de sport zelf komt aan bod in Pedala, ook voeding, sportieve mode, gezondheid en reizen krijgen een prominente plek in het tijdschrift. Wielrennen is niet alleen een fiets kopen en op weg gaan: het is een lifestyle waar al deze onderwerpen deel van uitmaken. Een onmisbaar platform voor vrouwen die fietsen, of vrouwen die willen gaan fietsen.

Pedala zal in 2015 viermaal uitkomen. Het eerste nummer ligt op 7 april in de winkel. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken