Jezus Christus krijgt eigen glossy

Jezus Christus krijgt eigen glossy
  • Media
  • 6 feb 2015 @ 10:19
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • CreatieInspiratieConceptPrint

Linda de Mol, Maarten van Rossum en Youp van 't Hek hebben een eigen glossy, dus waarom niet ook de bekendste persoon op aarde? Dat dachten enkele Christenen, die samen met reclamebureau KesselsKramer een eenmalige glossy maakten: Jezus! Het blad ligt vanaf vandaag in alle kiosken, boekhandels en en supermarkten.

Hoofdredacteur Arthur Japin verleende uit pure nieuwsgierigheid en ‘hang naar het ongerijmde’ zijn medewerking. Hij ontdekte dingen over Jezus die hij niet wist en reisde voor het blad af naar de Negev-woestijn in Israël. Het was de bedoeling om daar ‘verzocht’ te worden zoals Jezus, en dat gebeurde ook: Japin kwam midden in een militaire oefening terecht. ‘Dit is dus religie: groepsdwang en geweld’, concludeert hij in het hoofdartikel. En ook: liefde en vergeving tot het uiterste is het enige dat de wereld nog kan redden.

Dat is ook de conclusie van de bekende psychiater Bram Bakker die voor de glossy een artikel schreef over de heilzaamheid van vergeving. Verder bespreekt Ben Tiggelaar de leiderschapskwaliteiten van Jezus en popprof Leo Blokhuis laat de invloed van Jezus in de popmuziek zien. Fotograaf Hans Aarsman bespreekt Da Vinci’s Laatste Avondmaal op een wel heel originele manier.

Het gerenommeerde reclamebureau KesselsKramer verzorgde de fotografie en de vormgeving. Het was voor hen een uniek en spannend project. Van directeur Erik Kessels kwam het idee voor een virtuele 3D pelgrims¬tocht, dat nog nooit eerder is vertoond. Verspreid door het blad staan foto’s van de grond waar Jezus letterlijk heeft kunnen lopen. Door daar via de app Layar op te gaan staan, waant de lezer zich op de mooiste plekjes van Israël.

De cover is onderdeel van een modereportage waarin personen uit Jezus’ leven op een hedendaagse manier zijn gefotografeerd in tweedehands kleding van het Leger des Heils. We zien Maria als KLM-meisje, Thomas als student en Zacheüs als ‘fly-on-the-wall’.

Jezus! is een initiatief van vier mensen die zelf christen zijn en het beeld dat veel mensen van Jezus hebben, willen opfrissen en bijstellen. Daarvoor hebben zij voornamelijk samengewerkt met niet-gelovige schrijvers, vormgevers en fotografen, om de meeste kans te maken op een verrassend eindproduct. Het resultaat is een eigentijds en uniek document dat oude feiten combineert met nieuwe gedachten en visies. Om met Arthur Japin te spreken: ‘Het is niet wat u verwacht. Geloof me.’

www.lentemedia.com 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken