[Interview] Piet-Hein Boekel over LegalMatters.com

[Interview] Piet-Hein Boekel over LegalMatters.com
 • Media
 • 29 jan 2016 @ 18:02
 • 17863 x gelezen
 • Link
 • Dewi Smeenk
  Dewi Smeenk

  Freelance Redacteur
  Nederlands MediaNetwerk
 • InterviewNieuwkomers

In de aanloop naar het Cross Media Congres 2016 publiceert MarketingTribune een serie interviews met Startups. Vandaag spreken we Piet-Hein Boekel, oprichter van LegalMatters.com.

Wat is LegalMatters.com

LegalMatters.com is hét online juridisch platform voor ondernemers. Het platform biedt toegankelijke en betaalbare juridische oplossingen, altijd tegen een vaste prijs. Zo kan er onbeperkt worden gebeld met een eigen jurist voor € 47,- per maand. Ook kun je 24/7 zelf 100% rechtsgeldige contracten maken op ons platform. Wij richten ons vooral  op startups, zzp’ers en het midden- en kleinbedrijf.

Waarom ben je LegalMatters.com begonnen

Misschien heb jij je ook weleens afgevraagd waarom juridische zaken zo duur zijn. Waarom je méér betaalt als een jurist of advocaat langzamer werkt. Wij vinden dat elke ondernemer recht heeft op een gerust gevoel over zijn juridische zaken en bieden daarom een vaste lage prijs.

Wij zijn niet per definitie tegen uurtje-factuurtje. Maar wij zijn er wel van overtuigd dat de juridische dienstverlening goedkoper en efficiënter kan, zodat alle ondernemers hun juridische zaken goed kunnen regelen. Zonder dat zij bang hoeven te zijn voor torenhoge facturen. Als ondernemer wil je weten wat iets kost en wat het gaat opleveren. LegalMatters.com is vooral een reactie op de wens van ondernemers: betaalbaar, toegankelijk en begrijpelijk juridisch advies.

Hoe en waar is LegalMatters.comgevestigd? 

We zitten op een prachtige locatie aan de Keizersgracht 620 in Amsterdam. Hartje centrum dus! Sinds kort hebben we ook een kantoor bij working space WeWork op de locatie aan de Weesperstraat in Amsterdam. Daar helpen we startende ondernemers op weg. Zij kunnen met al hun juridische vragen bij ons terecht.

Van wie is LegalMatters.com

Albert Oegema en ik hebben LegalMatters.com opgericht. Samen vormen wij de directie. 

Hoe is LegalMatters.com gefinancierd?

We hebben 600k aan funding opgehaald. De investering is afkomstig van de Raad van Advies en Venture Fathers. Venture Fathers is een  venture builder en een investeringsvehikel van oud Hyves-topman Remco Bos, Victor Knaap en Wesley ter Haar (CEO en oprichter van MediaMonks).

De Raad van Advies bestaat uit: Bart Timmer (managing director Project Holland Fonds), Patrick de Zeeuw (co-founder Startupbootcamp), Ruud Hendriks (co-founder Startupbootcamp), Simon Neefjes (CEO TBWA\Neboko), Walter Blom (voormalig CFO Ziggo) en Remco Bos (oud CEO Hyves).

Wat kan LegalMatters.com dat andere organisaties niet kunnen?

Wij veranderen de manier waarop ondernemers omgaan met juridische zaken en maken het toegankelijk en betaalbaar. We maken het tevens schaalbaar met ons innovatieve platform. De combinatie van alle mogelijkheden binnen ons platform maakt ons platform bijzonder.

(I) onbeperkt juridisch advies van persoonlijke jurist
(II) 24/7 zelf contracten maken
(III) alle juridische oplossingen fixed fee

Wat heeft LegalMatters.com nodig om te kunnen groeien?

We hebben groeigeld nodig om het tech-team verder te versterken en marketingbrandstof om nog meer members te verwerven.

Wat gaat LegalMatters.com in 2016 neerzetten?

Double digit growth. Dit jaar bouwen we ons platform verder uit. Digitaal creatief productiebureau MediaMonks helpt ons hierbij. Ook gaan we in Q4 internationaal uitrollen.

Wat zijn de ambities van LegalMatters.com?

Ons model leent zich goed om internationaal op te schalen. We kijken onder meer naar Duitsland en Frankrijk. We zijn daar met lokale partners in gesprek voor de verdere uitrol. Meerdere (internationale) investeerders hebben interesse getoond.

www.legalmatters.com


MarketingTribune publiceert een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

Dewi Smeenk

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken