[Interview] Wybo Wijnbergen over WeWork

[Interview] Wybo Wijnbergen over WeWork
 • Media
 • 22 jan 2016 @ 22:30
 • 21600 x gelezen
 • Link
 • Dewi Smeenk
  Dewi Smeenk

  Freelance Redacteur
  Nederlands MediaNetwerk
 • InterviewNieuwkomers

In de aanloop naar het Cross Media Congres 2016 publiceert MarketingTribune een serie interviews met Startups. Vandaag Wybo Wijnbergen, General Manager Nederland van WeWork.

Wat is WeWork?

WeWork is een community van creators, waar ondernemers samenwerken en successen behalen dankzij het sociale en zakelijke netwerk in een inspirerende en prachtige omgeving. Een plek waar je deelneemt als individu, maar waar je onderdeel wordt van een groter 'wij'. Een plek waar we succes opnieuw definiëren, waar succes wordt gemeten door persoonlijke voldoening.

Waarom is WeWork opgericht?

Er was een duidelijke vraag naar verbinding tussen ondernemers, een roep om inspiratie op sociaal en zakelijk vlak in een wereld die steeds sneller verandert. Er was vraag naar een omgeving waar je als ondernemer als persoon groeit en jouw onderneming flexibele kantoorruimte kan huren.

Hoe en waar is WeWork gevestigd?

WeWork heeft op dit moment 54 locaties in 4 landen en groeit razend snel. Over enkele maanden zullen er weer 20 locaties geopend worden. WeWork heeft op dit moment 42.000 internationale leden die met elkaar verbonden zijn door de WeWork Community.

Van wie is WeWork? En WeWork Nederland? 

WeWork is een private onderneming die financiering krijgt uit verschillende financiële investeerders. Alle locaties zijn company owned. Huidige investeerders zijn Goldman Sachs, Harvard University en JPMorgan.

Wat kan WeWork dat andere organisaties niet kunnen? 

WeWork heeft een internationale community van 42.000 internationale leden waarvan 70% van de leden samenwerkt en 30% meer omzet genereert dankzij de community. WeWork verbindt ondernemers in alle maten, smaken en soorten die elkaar inspireren, motiveren en waar vriendschappen ontstaan.

Wat heeft WeWork nodig om te kunnen groeien? 

De beste locaties in hartje centrum van alle grote steden in de wereld.

Wat gaat WeWork in 2016 neerzetten? 

WeWork zal minimaal eenzelfde indrukwekkende groei laten zien als in 2015.

Wat zijn de ambities van WeWork? 

To create a world where people work to make a life, not just a living.

www.wework.com

 

MarketingTribune publiceert een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres op 20 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

Dewi Smeenk

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken