Kunstplatform See All This verbindt 17 musea

Kunstplatform See All This verbindt 17 musea
  • Media
  • 20 jan 2016 @ 00:01
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PrintCommunityKunst & CultuurContent

See All This is deze week gelanceerd. Het is een online kunstplatform annex magazine dat tot nu toe al 17 vooraanstaande musea met elkaar verbindt, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam, het Groninger Museum en Gemeentemuseum Den Haag. See All This claimt al direct bij lancering het grootste kunstplatform van Nederland te zijn. Hoofdredacteur is Nicole Ex, die eerder aan de wieg stond van Hollands Diep.

See All This is een kunstplatform dat bestaat uit een magazine en het even inspirerende als praktische Seeallthis.com, met een agenda, publieksrating, curatoren en routes. See All This brengt in twee talen (Nederlands en Engels) de programmering en collecties samen van de mooiste musea van Nederland. See All This is een initiatief van Nicole Ex. Zij was medeoprichter van cultuurtijdschrift Hollands Diep. Founding partner is het RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis.

See All This wil een uitnodiging zijn, een enthousiaste gids en een ontmoetingsplek voor alle kunstliefhebbers die in Nederland wonen of die Nederland bezoeken. Ex: ‘Wat we hopen te creëren is een magnetisch cultuurveld, waarin steeds weer nieuwe ideeën ontstaan – van, voor, door en met de deelnemende musea en kunstliefhebbers van Nederland.’

In het eerste nummer staat onder meer een interview met de Amerikaanse kunstenares Roni Horn door Randy Kennedy, journalist van The New York Times en schrijver Gustaaf Peek over Kees van Dongen. Andere onderwerpen zijn Elizabeth Gilbert (Eat, Pray, Love) over de hoogtepunten van de afgelopen 2016 jaar, het kookboek van Andy Warhol en een centerfold van de Indiase kunstenaar Raqib Shaw.

Op 19 januari vond in Eye Filmmuseum de lancering plaats. Vanaf 1die datum is het online platform te bereiken op Seeallthis.com. Vanaf 20 januari ligt het kwartaalmagazine in de betere boekhandels en museumshops.

De deelnemende musea zijn RKD – Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis, Natura Artis Magistra, Eye Filmmuseum, Huis Marseille, Stedelijk Museum Amsterdam, Van Gogh Museum, Gemeentemuseum Den Haag, Dordrechts Museum, Rijksmuseum Twenthe, Groninger MuseumFrans Hals Museum | De Hallen Haarlem, Zeeuws Museum, Kröller-Müller Museum, Museum Boijmans Van Beuningen, De Pont museum, Centraal Museum en Museum de Fundatie. 

Nicole Ex (1965) is kunsthistoricus, auteur en tijdschriftenmaker. Haar afstudeerscriptie over restauratiedilemma’s 'Zo goed als oud' (1993) verscheen in boekvorm en is nog altijd een klassieker op Nederlandse universiteiten. Ze schreef meerdere kunsthistorische boeken en een novelle. En ze stond aan de wieg van cultuurtijdschrift Hollands Diep, dat in 2007 de Mercur won voor Lancering van het Jaar. Ex is founding editor van See All This. 

Nicole Ex, hoofdredacteur See All This. (Foto: Robin de Puy)

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken