ID&T en Endemol Shine samen in online dance-video

ID&T en Endemol Shine samen in online dance-video
 • Media
 • 12 apr 2016 @ 10:46
 • 13416 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • OnlineMuziekEngagementVideo

Mediabedrijf Endemol Shine en evenementenorganisatie ID&T kondigen vandaag hun samenwerking aan voor het ontwikkelen van dance-gerelateerde online videoformats voor de Nederlandse markt. Beide partijen zijn inmiddels gestart met de opnames van de eerste webserie, die nog voor de zomer live gaat.

De Nederlandse advertentiemarkt voor online video groeit jaarlijks met 20 tot 30%, maar de vraag is groter dan het aanbod. Merken zoeken hierdoor naar kwalitatieve kanalen om hun doelgroep te bereiken. De samenwerking van ID&T en Endemol Shine creëert nieuwe mogelijkheden voor adverteerders om via branded content hun boodschap op een authentieke manier aan de doelgroep over te brengen. 

Festival Virgins

De content die ID&T met Endemol Shine maakt is altijd dance-gerelateerd. Het gaat over de community rondom events, muziek en DJ’s. Boris Hendriksen, commercieel directeur ID&T: Eén van onze formats heet ‘Festivals Virgins’. Hierbij volgen we de avonturen van een aantal jongens en meisjes die voor het eerst in hun leven naar een dancefestival gaan.” Vóór de zomer zijn de eerste formats te zien via hun eigen platform, de Facebook-pagina’s en Youtube-kanalen van ID&T.

Jurian van der Meer, commercieel directeur Endemol Shine Nederland: 'De samenwerking is ontstaan vanuit onze digitale video unit Endemol Beyond en start in Nederland, maar de ambitie is groter. Zodra dit nationaal een succes is, dan rollen we het concept natuurlijk ook internationaal uit.' 

Hendriksen: 'Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Endemol Shine. Dankzij hun expertise hebben we samen sterke formats ontwikkeld en kunnen we producties van hoge kwaliteit neerzetten voor een grote groep millenials die normaliter lastig te bereiken zijn.'

Van der Meer: 'ID&T bereikt op dit moment al meer dan 20% van de Nederlandse millennials, waaronder 750.000 Facebook-fans. Daaromheen zit een hele grote groep die nog niet naar dance events gaat, maar wel interesse heeft in dance content. Wij hoeven ID&T niet uit te leggen hoe dance werkt, maar wij kunnen hen wel helpen passende formats te ontwikkelen, produceren en in de markt te zetten.' 

Wie werken er samen?

Endemol Shine Nederland is marktleider op gebied van ontwikkeling, productie en exploitatie van creatieve content in alle genres en voor alle platforms. De onderneming maakt deel uit van Endemol Shine Group, actief in 30 landen. Endemol Beyond is het onderdeel dat zich specifiek richt op de ontwikkeling en exploitatie van online videokanalen. Het internationale netwerk omvat ruim 750 kanalen en makers als Cinemates, ‘Koning Fifa’ Koen Weijland, Pitbull, KSI en Michelle Phan. 

ID&T is dé pionier op het gebied van elektronische muziekevenementen en is verantwoordelijk voor nationale en internationale evenementen zoals Sensation, Mysteryland en Welcome to the Future. Sinds 2013 maakt ID&T deel uit van het Amerikaanse entertainmentbedrijf SFX. 
 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken