Fox Sports lonkt met Eredivisie naar 100 miljoen kijkers

Fox Sports lonkt met Eredivisie naar 100 miljoen kijkers
  • Media
  • 24 apr 2017 @ 10:07
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • TelevisieKijkcijfersVoetbalBereik

De Eredivisie-topper PSV-Ajax is gisteren bekeken door 727.000 kijkers op Fox Sports Eredivisie. In totaal is dit programma in het huidige seizoen op weg naar het bereiken van 100 miljoen unieke kijkers. Dat betekent groei ten opzichte van vorig seizoen.

Via Fox Sports Go, de service waarmee abonnees ook live kunnen kijken via online of mobiel, keken er nog eens 55.000 unieke mensen naar PSV-Ajax. Ook in cafés en andere openbare gelegenheden werd de ontknoping van de Eredivisie goed bekeken: circa 180.000 mensen volgden de topper in de horeca, aldus GfK.

Het Eredivisie voetbal is populairder dan ooit. Volgens de gegeven van Stichting KijkOnderzoek (SKO) wist FOX Sports Eredivisie dit seizoen na 32 speelrondes al een publiek van 91 miljoen unieke kijkers te bereiken met alleen live Eredivisie voetbal. Tot nu toe keken er in totaal ruim 45 miljoen mensen naar de volledige live Eredivisie wedstrijden, een stijging van 32 % ten opzichte van vorig seizoen. De best bekeken wedstrijd tot nu toe is Ajax - Feyenoord (2 april 2017) met gemiddeld 869.000 kijkers.

Nieuw samenwerkingsmodel

De explosieve groei van Fox Sports Eredivisie is het gevolg van de introductie van een nieuw samenwerkingsmodel met veertien tv-aanbieders zoals onder anderen KPN, T-Mobile, Caiway en Delta. Hierdoor profiteert de consument sinds de start van dit seizoen van aanzienlijk lagere prijzen. Fox Sports Eredivisie 1 is bij T-Mobile zelfs onderdeel van het tv-basispakket en klanten van KPN met ‘KPN Compleet’ krijgen het volledige Eredivisie-voetbal gratis toegevoegd aan hun pakket.

Het uitzicht op de eerste landstitel in 18 jaar voor Feyenoord wordt massaal gevolgd door het Legioen. De Rotterdammers zijn op de ranglijst van de Fox Sports Eredivisie-kijkcijfers de koploper met gemiddeld ruim 458.000 kijkers, gevolgd door Ajax en PSV. FC Utrecht en sc Heerenveen completeren de top-5 van dit seizoen.

Waar komen die cijfers vandaan?

Mediapartijen goochelen geregeld met bereikcijfers. Fox Sports baseert zich met zijn claims op kijkcijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO, 6+):

  • Het unieke bereik is 91 miljoen kijkers. Dit is het totaal aantal mensen dat van speelronde 1 t/m 32 minimaal 1 minuut heeft gekeken naar een live Eredivisie wedstrijd op FOX Sports Eredivisie. 
  • Over speelronde 1 t/m 32 is het gemiddelde kijkcijfer naar een Eredivisie wedstrijd 159.000 kijkers. Er zijn 32 x 9 = 288 wedstrijden gespeeld en 288 x 159.000 = in totaal 45.836.000 kijkers naar live Eredivisie voetbal.
Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken