Media Distillery wint Young Business Award

Media Distillery wint Young Business Award
  • Media
  • 8 jun 2017 @ 10:09
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieContentBig dataAwards

Media Distillery heeft de Young Business Award 2017 gewonnen, de prijs voor de meest veelbelovende startup van Nederland. De award en de prijzenpot van 12.500 euro werd uitgereikt na een zinderende finale in een vol Atlas Theater in Emmen, geleid door Jort Kelder. Media Distillery verzorgt real-time analyse van audio- en video-content.

De Young Business Award is een prijs voor startups jonger dan vijf jaar die de potentie hebben uit te groeien tot een wereldspeler. Uit een enorm aantal inschrijvingen werden Media Distillery en elf andere startups geselecteerd voor de halve finale, waar Media Distillery als één van de winnaars uit de bus kwam. Tijdens de finale gaven vijf finalisten een pitch van 60 seconden, vervolgt door een vragenvuur van de vakjury. Media Distillery werd na rijp beraad door de jury als winnaar aangewezen.

Juryvoorzitter Ben Woldering, oprichter van de Bencom Group: 'Wij hebben Media Distillery gekozen aangezien ze een bewezen product en businessmodel hebben met potentie voor hoge schaalbaarheid. Het team van goede ondernemers laat zien dat het reeds hard gegroeid is in het prille bestaan van de onderneming. Wij als jury hebben het vertrouwen dat de groei zich weet voor te zetten in de komende jaren en dat Media Distillery een belangrijke internationale speler wordt.' 

Marktleider met Europese expansieplannen

'Uiteraard zijn we zeer verheugd met het winnen van deze award', zegt Roland Sars, CEO bij Media Distillery. 'We zien het als een bevestiging dat we op de juiste weg zitten om de marktleider te worden als het gaat om realtime meta-datering voor video.'

Media Distillery ontwikkelt technologie die audio en video-content real-time analyseert. State-of-the-art datamining-technieken zoals spraak-, logo- en gezichtsherkenning worden ingezet om alle relevante informatie te filteren. Door verschillende technieken te combineren levert Media Distillery zeer nauwkeurige resultaten.

Sinds de oprichting in 2014 heeft Media Distillery een leidende positie verworven in de markt. Het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, staat aan de vooravond van een Europese expansie. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken