24Kitchen beleeft record-zomer

24Kitchen beleeft record-zomer
 • Media
 • 1 sep 2017 @ 11:34
 • 28662 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
 • ContentTelevisieFood

24Kitchen beleeft de meest succesvolle zomer ooit. In de zomerperiode juli en augustus wist het kanaal voor het eerst sinds haar bestaan boven een gemiddeld marktaandeel van 1% uit te komen in de categorie kijkers 20-49 jaar. Een ruime verdubbeling ten opzichte van vorig jaar zomer. Het gemiddeld marktaandeel bij de vrouwelijke doelgroep in diezelfde leeftijdscategorie wist zelfs de 1,5% marktaandeel te overstijgen, bijna een verdriedubbeling ten opzichte van zomer geleden. In totaal stemden deze zomer ruim 5 miljoen kookliefhebbers af op de tv-zender.

Deze zomer lanceerde 24Kitchen de populaire ‘24Kitchen maakt jouw zomer lekkerder’ campagne. De hele zomer bood 24Kitchen haar kijkers en volgers handige tips om in een handomdraai lekkere, zomerse gerechten op tafel te zetten. Ook presenteerde de zender een zomerse programmering en nieuwe eigen producties als ‘Miljuschka’s Street Food Vietnam’ (van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen) en ‘Estée in Parijs' van 24Kitchen-chef Estée Strooker). Ook werd voor het eerst het 24Kitchen Festival georganiseerd. Dit uitverkochte tweedaagse foodevent vond op 12 en 13 augustus plaats in de Foodhallen in Amsterdam. Daarnaast werden de online live-streams van de kookcollege's zeer goed bekeken. Tijdens het kookcollege van 24Kitchen-chef Hidde de Brabander (op zondag 13 augustus) lag het hoogtepunt qua views, toen keken online ruim 190.000 mensen live mee.

Een van de populairste programma’s van deze zomer is het nieuwe programma 'The Chef’s Line'. In dit culinaire programma met wedstrijd format strijden enthousiaste thuischefs tegen ervaren professionals. 'The Chef's Line' scoorde ruim 60% boven het kanaalgemiddelde in de zomer en heeft al bijna 800.000 unieke kijkers bereikt. Qua populaire kookcompetitie-programma’s scoorde ook 'Mijn Pop-Up Restaurant' erg goed. Daarnaast zijn er successen voor de eigen producties ‘Worsten van Babel op de Camping’ (een programma van 24Kitchen-chef’s Hugo Kennis, Jasper Gottlieb en Marius Gottlieb) en het programma 'Zoete Spruiten' (24Kitchen-chef Roberta Pagnier en presentator Jochem van Gelder). Uiteraard was er ook succes te meten bij programma’s van vaste 24Kitchen-gezichten Jamie Oliver en Anthony Bourdain.

Septembermaand 24Kitchen

Aanstaande maandag (4 september) starten er maar liefst drie nieuwe programma’s op 24Kitchen. In 'Silvia's Italian Table' (iedere werkdag om 17.00 uur) kookt chef Silvia Colloca samen met verschillende interessante gasten, waarbij ook ruimte is voor een goed gesprek. In het tweede seizoen van ‘De Brabander Bakt’ neemt pattisier Hidde de Brabander de kijker iedere werkdag om 18.30 uur mee in de wereld van bakken en patisserie. Van basiskennis tot verschillende pronkstukken, Hidde’s boodschap is duidelijk: patisserie is voor iedereen! Later op de avond is 'Restaurant Start-Up' (elke werkdag om 22.35 uur) te zien, waarin elke aflevering twee teams hun 'droomrestaurant' presenteren aan investeerders. Het team met het beste plan maakt kans op een eigen restaurant.

Vanaf 6 september (iedere woensdag om 19.35 uur) laat Mary Berry, bekend van ‘The Great Britisch Bake Off, in 'Mary Berry Everyday' zien hoe je iedere dag kunt genieten van heerlijke recepten en ingrediënten. Mary trakteert in dit programma de kijker op al haar favoriete recepten. Vanaf dinsdag 12 september start het tweede seizoen van het programma 'De Makkelijke Maaltijd On Tour' (elke dinsdag om 19.00 uur). Hierin bieden de 24Kitchen-chefs wanhopige thuiskokers de helpende hand bij alledaagse keukenvraagstukken.

In september zijn er eveneens nieuwe afleveringen te zien van de lopende programma's 'Miljuschka's Street Food Vietnam', ‘Estée in Parijs’  en 'The Chef's Line'.
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken