Centercom neemt 'noodlijdend' Promobase over, of niet?

Centercom neemt 'noodlijdend' Promobase over, of niet?
  • Media
  • 28 sep 2017 @ 00:19
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkReclameOutdoor

Centercom Buitenreclame laat weten per direct het 'noodlijdende' bedrijf Promobase over en hiermee zijn positie in de markt van A0-reclamedisplays verder uit te breiden. Helemaal in harmonie gaat dat niet, want Promobase heeft zelf een 'nuancering van de overname' vermeld op de eigen website. De oude eigenaren van Promobase gaan zich toeleggen op hun drukkerij Unedo en het logistieke bedrijf Inekx en trekken zich terug uit de media-exploitatie.

Door per omgaande de exploitatie van de borden ter hand te nemen, garandeert Centercom dat alle geplande campagnes gewoon doorgang kunnen vinden in de betreffende gemeenten. Met deze toevoeging groeit Centercom Buitenreclame naar een substantiële presence in the street in ruim 80 steden met meer dan 36.000 vlakken.

Promobase benadrukt dat Centercom slechts een overeenkomst heeft gesloten met Inekx Service Company en Unedo Printmedia, dus dat er geen spraken is van een totale overname.

'In tegenstelling tot een persbericht van Centercom Buitenreclame eerder vandaag is er geen sprake van een volledige overname van PromoBase door Centercom', aldus Promobase op dinsdag. 'Wel hebben PromoBase en Centercom overeenstemming bereikt over het voortzetten van de exploitatie van de A0-reclame in de elf concessiegemeenten.' Per 1 oktober verzorgt Centercom de exploitatie van de A0-reclamedisplays in de gemeenten Den Helder, Diemen, Hoorn, Kampen, Koggenland, Landgraaf, Moerdijk, Noordwijk, Purmerend, Stede Broec en Zuidplas.

'Het veranderde medialandschap en de consolidatie in de buitenreclame-branche heeft PromoBase doen besluiten een stap terug te doen', aldus Promobase. 'Gelijktijdig heeft Centercom een overeenkomst gesloten met Inekx Service Company en Unedo Printmedia.' Inekx  gaat voor Centercom de gehele distributie en logistiek verzorgen in Noord-Holland voor alle in deze provincie aanwezige reclameborden. Het gaat om een meerjarige overeenkomst. Ook met Unedo Printmedia heeft Centercom een meerjarige drukwerkdeal gesloten.' 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken