Nieuw verdienmodel voor journalistiek: syndicatie door MediaPersDienst

Nieuw verdienmodel voor journalistiek: syndicatie door MediaPersDienst
  • Media
  • 30 jan 2018 @ 12:29
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • ContentVerdienmodellenJournalistiekMakersMedia

Profactys en publishing-platform Reporters Online starten de MediaPersDienst. Deze dienst biedt uitgevers en bedrijven de mogelijkheid journalistieke artikelen over te nemen. Klanten kunnen voor een vaste vergoeding een breed palet aan artikelen van freelance journalisten afnemen.

De MediaPersDienst werkt als volgt. Profactys selecteert een dagelijks aanbod van journalistieke kwaliteitsartikelen die honderden freelancers op Reporters Online publiceren. Uitgevers kunnen deze artikelen eenmalig en niet-exclusief publiceren in hun eigen krant, magazine, vakblad, nieuwsbrief of website, voor een vast bedrag per artikel.

Met deze dienst opent de MediaPersDienst in Nederland mogelijkheden die elders al veel langer bestaan. Wereldwijd kunnen uitgevers gebruik maken van syndication van elders verschenen kwaliteitscontent. In Nederland kan dat op het gebied van fotografie al veel langer; voor geschreven tekst bestonden tot op heden geen mogelijkheden. De MediaPersDienst voorziet in die leemte.

Syndicatie van kwaliteitscontent

Elise Oosterhof van Profactys: 'Uitgevers zijn de afgelopen jaren steeds vaker gaan werken met een kernredactie. Profactys wil het voor uitgevers en journalisten eenvoudiger maken relevante artikelen onderling uit te wisselen. Een voor uitgevers relatief eenvoudige manier om aan achtergrondverhalen te komen, dat is het idee van de MediaPersDienst. Achtergrondverhalen kunnen in verschillende kranten, magazines en vakbladen worden gepubliceerd, zonder dat de doelgroep het artikel al eerder heeft gelezen. Veel freelancers hebben zich aangesloten bij Reporters Online, als licentieorganisatie werkt Profactys inmiddels samen met ruim 550 uitgevers. Een uitzonderlijke combinatie.'

Jan-Jaap Heij, directeur van Reporters Online, is enthousiast over de nieuwe dienst. 'Wij kijken permanent naar samenwerkingen die voor onze journalisten toegevoegde waarde hebben. Samen met onze partner De Coöperatie ondersteunen we inmiddels honderden freelancers; daarmee beschikt Reporters Online over een groot aanbod van top-artikelen. In Profactys denken we een partij te hebben gevonden die met de MediaPersDienst zulke toegevoegde waarde aantoonbaar heeft.'

Foto: Jeroen Mirck (Flickr/CC)

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken