Fox blijft KNVB-beker en Keuken Kampioen Divisie uitzenden

Fox blijft KNVB-beker en Keuken Kampioen Divisie uitzenden
 • Media
 • 18 jul 2018 @ 10:54
 • 21155 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
 • RechtenTelevisieVoetbal

Vanaf komend seizoen zijn er bij Fox meer live-wedstrijden en samenvattingen dan ooit te zien van de Keuken Kampioen Divisie en de Toto KNVB Beker. Ook op de gratis kanalen 11 (Ziggo, Canal Digitaal, Caiway, Tele2) en 14 (KPN).

Fox roffelt flink op de trom over het brede voetbal-aanbod. Deze week startte de campagne 'De magie van live'. Eerder maakte de tv-zender al bekend met ingang van komend seizoen ook de Johan Cruijff Schaal live uit te gaan zenden. Alle sportuitzendingen worden gemaakt door dochterbedrijf Fox Sports, waar de genoemde competities in meer uitgebreide vorm al te zien zijn en blijven.

Met de toevoeging van wekelijkse sportprogrammering op maandag en vrijdag maakt Fox naar eigen zeggen 'het beste van twee werelden eenvoudig toegankelijk op één plek: entertainment en sport'. De broadcaster zegt daarbij de fans centraal te stellen 'door series vaak als eerste en kort na de internationale premières in Nederland uit te zenden, zoals The Walking Dead, Legion, The Gifted, Deep State, Prison Break en Empire'.

Voetbalfans breed bedienen

Vanaf augustus worden ook de voetbalfans ruimschoots bediend op Fox door het live-voetbal uit de Keuken Kampioen Divisie (voorheen Jupiler League), Toto KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal een groot en toegankelijk podium te bieden. Fox Sports verzorgt de sportverslaggeving en besteedt ook aandacht aan andere programma’s en competities van Fox Sports.

De aftrap van het nieuwe voetbalseizoen vindt plaats op zaterdag 4 augustus, wanneer landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord strijden om de Johan Cruijff Schaal. Het duel is om 18.00 uur live gratis te zien op Fox, maar ook op Fox Sports 1 en online via Foxsports.nl of de mobiele app FOX Sports NL. De voorbeschouwing start een uur eerder, want over voetbal kan niet genoeg worden gepraat.

De Keuken Kampioen Divisie gaat van start op vrijdag 17 augustus. Met deelname van populaire clubs als FC Twente, Roda JC, Sparta en NEC is de competitie komend seizoen aantrekkelijker en spannender dan ooit. Om zoveel mogelijk mensen hier op laagdrempelige wijze van te laten genieten geeft Fox vanaf komend seizoen deze divisie een prominente plek in de programmering, met wekelijkse live-uitzendingen op maandag- en vrijdagavond. Naast live-voetbal is er op maandag en vrijdag ook veel andere sportprogrammering te zien op Fox: Club TV van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV, het actuele sportnieuws in Fox Sports Vandaag, natafelen met Kees Jansma en Kenneth Perez en Fox Sports Documentaires met de mooiste verhalen over alle Eredivisieclubs en hun helden.

Keuken Kampioen Divisie: vrijdag schakelkanaal, maandag een live-wedstrijd

Op vrijdag brengt Fox een live schakelkanaal met de hoogtepunten van alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, met aansluitend alle samenvattingen. De maandag staat in het teken van een live-wedstrijd die avond. Ook in de weekenden waarin de Eredivisie stilligt vanwege interlandvoetbal maar er in de Keuken Kampioen Divisie wel wordt gespeeld, brengt Fox meerdere wedstrijden live op het scherm. In totaal gaat het komend seizoen om bijna 100 dagen met live-voetbal uit de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Opmerkelijk: dit alles is gratis te zien op het publieke Fox-kanaal.

KNVB Beker: verdrievoudiging van live aanbod

De fans krijgen komend seizoen een groter live aanbod dan ooit van het KNVB Beker-toernooi. Fox verdrievoudigt het live-aanbod op het open net naar negen wedstrijden. Al in de eerste drie rondes brengt Fox iedere donderdag één live bekerwedstrijd, alle samenvattingen van de volledige bekerronde en de loting. Vanaf de kwartfinales zendt Fox uit op dinsdag, woensdag en donderdag met iedere dag één live-wedstrijd, samenvattingen en op donderdag de loting. Ook de halve finales en de finale zijn live te zien op Fox. De eerste ronde van de KNVB-beker staat 25, 26 en 27 september op het programma.

Uiteraard blijft ook Fox Sports op de vertrouwde en meer uitgebreide wijze live verslag doen van de Johan Cruijff Schaal, Keuken Kampioen Divisie en van het volledige KNVB-bekertoernooi: vanaf de eerste ronde tot en met de finale, met tot aan de kwartfinales maar liefst zes live-wedstrijden per bekerronde. Tevens gaat Fox Sports nog meer Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden in zijn geheel rechtstreeks uitzenden, waardoor dat in totaal oploopt tot ruim 130 live-wedstrijden.
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken