'Grote verschillen in tarieven Fox Sports'

'Grote verschillen in tarieven Fox Sports'
 • Media
 • 7 aug 2018 @ 11:35
 • 31580 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • OnderzoekVoetbalTelevisieMedia

Fox Sports kost niet overal exact hetzelfde. Sterker nog: sommige doorgifte-partijen rekenen flink veel meer dan anderen. Vlak voor de start van het nieuwe Eredivisie 2018/2019 voetbalseizoen blijken de tarieven verder uiteen te lopen dan ooit.

Op dit moment is Fox Sports het goedkoopst verkrijgbaar bij alles-in-1 aanbieder Online.nl. Zij bieden namelijk als enige provider de drie Eredivisie-kanalen gratis aan in het complete interactieve tv-pakket. 'Vooral in de regio wordt dit erg gewaardeerd. Niet alleen Ajax en Feyenoord maar ook wedstrijden van de kleinere clubs zijn via ons gratis te bekijken', aldus marcom-manager Sandra Groeneveld van Online.nl.

Grote verschillen

Providers T-Mobile, Youfone en Delta bieden ook gratis Fox Sports Eredivisie aan. Hierbij gaat het echter alleen om het eerste kanaal met de belangrijkste wedstrijden van de grote clubs. Bij de Zeeuwse provider Delta komt hier per 1 januari 2019 verandering in. Delta heeft opnieuw een doorgifteovereenkomst gesloten met Discovery, TLC en Eurosport en kiest ervoor sportzender Eurosport weer op te nemen in het basispakket. Fox Sports Eredivisie 1 wordt bij Delta een betaalzender en gaat 5,00 euro per maand kosten.

Ten slotte bieden KPN en Telfort de voetbalzenders gratis aan wanneer men naast internet en tv ook een mobiel abonnement afneemt op hetzelfde adres. In dat geval kan men via KPN Compleet of Telfort CombiVoorbeel kiezen voor FOX Sports Eredivisie. Hierdoor ontvangen dit seizoen zo'n 3 miljoen huishoudens FOX Sports gratis in het basis tv-pakket.

Ziggo is het duurst

Actiekorting wordt alleen gegeven door T-Mobile en Ziggo. Bij T-Mobile is het Eredivisie pakket de eerste maand gratis en het Compleet pakket de eerste maand 5,00 euro. Bij Ziggo geldt een actietarief van 19,95 euro per maand voor het eerste jaar Fox Sports Compleet, maar blijft daarmee desondanks veruit de duurste.

De grote verschillen in prijs blijken een keuze van de providers zelf. Een woordvoerder van Fox Sports laat aan Breedbandwinkel.nl weten dat providers zelf bepalen in welke pakketvorm en tegen welk tarief FOX Sports aan de consument wordt aangeboden.

Ook Keuken Kampioen Divisie

De gratis te bekijken Fox-seriezender gaat vanaf dit seizoen op maandag- en vrijdagavond ook voetbalwedstrijden uitzenden van de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB-beker. Deze laatste competitie is overgenomen van tv-zender Veronica. 'De samenwerking hierin tussen Fox en Fox Sports zorgt ervoor dat er meer live wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie dan ooit worden uitgezonden en dat is door het sterke deelnemersveld een goede zaak', aldus Fox.

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken