Kim Dingler managing director Talpa Global

Kim Dingler managing director Talpa Global
  • Media
  • 8 feb 2019 @ 10:11
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • MediaPersonaliaContentStrategie

Kim Dingler start per 8 februari als managing director Talpa Global. In haar nieuwe rol wordt zij verantwoordelijk voor de mondiale uitrol en commercialisering van de tv-formats en digitale concepten die het mediabedrijf ontwikkelt.

Dingler krijgt de leiding over de dagelijkse operatie van Talpa Global. Ze volgt Maarten Meijs op, die onlangs benoemd werd tot COO Talpa Media. 

In 2014 trad Kim Dingler in dienst van Talpa Global als directeur Marketing & Strategie. In deze functie was zij zowel verantwoordelijk voor de afdelingen digital, brand licensing en new business als voor marketing en strategie.

Strategische agenda

Maarten Meijs, COO Talpa Media: 'Kim heeft de afgelopen jaren een enorm belangrijke rol gespeeld bij het bepalen van de strategische agenda van Talpa in een complex medialandschap. Ik ben ervan overtuigd dat zij de aangewezen persoon is om Talpa's volledige funnel-filosofie wereldwijd verder uit te rollen.'

In het verleden was Dingler werkzaam in de media, marketing en reclame bij onder andere Aegis, BBDO en Heineken waar zij als Media Director onder meer het veelbekroonde innovatieve tv-platform 6pack heeft ontwikkeld. Daarnaast heeft Dingler ruime bestuurservaring en is zij momenteel bestuurslid bij de Art Directors Club Netherlands (ADCN).

Hoe is Talpa opgebouwd?

Talpa Media bestaat uit Talpa Nederland en Talpa Global. Talpa Nederland bestaat uit Talpa Content, de in-house creatieve afdeling van de groep die zorgdraagt voor de ontwikkeling van tv-formats en de daaraan verbonden concepten, en Talpa Productions, de tv-productie-eenheid van de groep die de shows voor Nederland produceert. Talpa Fictie, de scripted tak van het bedrijf, Vorst Media en MasMedia zijn afzonderlijke productie-eenheden die zich richten op de ontwikkeling en productie van formats.

Het wereldwijde netwerk van Talpa Media omvat productiebedrijven Talpa Noord-Amerika, de divisie van Talpa Media gevestigd in Los Angeles, Talpa Middle East met het hoofdkantoor in Dubai, evenals Talpa Duitsland met kantoren in Berlijn en Hamburg. Andere Talpa-partnerschappen zijn gevestigd in de UK, Australië, Frankrijk, Italië, de Scandinavische regio, Sub-Sahara Afrika en Portugal.

Talpa Media is een aparte businessunit binnen ITV Studios.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken