Helden start met Powervrouwen Podcast

Helden start met Powervrouwen Podcast
  • Media
  • 28 jun 2019 @ 10:29
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • ContentUitgeversMedia

Helden is gestart met podcasting naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van Helden Magazine. De eerste twee afleveringen van de Helden Powervrouwen Podcast zijn nu te beluisteren via Spotify en elke vrijdag komt er een nieuwe aflevering bij.

Wanneer ben je een held? Als je een gouden medaille pakt? Volgens Barbara Barend, oprichter van Helden, gaat het verder dan dat. In de Helden Powervrouwen Podcast gaat Barbara samen met Samantha van Wijk in gesprek met powervrouwen uit de sportwereld. Ze spreken onder andere met Daphne Koster, Leontien van Moorsel, Marit Bouwmeester en Ranomi Kromowidjojo.

De verhalen van deze vrouwen gaan verder dan hun sportprestaties. Hun verhalen gaan over lef, kwetsbaarheid, taboes doorbreken en de wereld een beetje mooier maken. Ze inspireren en dat maakt hen echte helden.

Het verhaal achter de sporter

Helden is gestart met sportverhalen vertellen via podcasts naar aanleiding van het 10-jarig jubileum van Helden Magazine. Tien jaar geleden nam Johan Cruijff het eerste exemplaar van het magazine in ontvangst, dat is opgezet door Barbara Barend en haar vader Frits Barend. Inmiddels zijn de sportverhalen 'voorbij bloed, zweet en trainen' te lezen in 47 nummers.

Barbara Barend: 'We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de verhalen achter de sporters te vertellen. Omdat je via de podcast de stemmen bij de verhalen hoort krijg je het gevoel dat je de sporter nog beter leert kennen. Zo mooi! In de toekomst willen we dit nog veel vaker gaan doen.'

Ajax en Leontien van Moorsel

In de eerste twee afleveringen luisteren we naar de verhalen van Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, en Leontien van Moorsel, voormalig wielrenster en oprichter van het Leontienhuis.

Daphne Koster vertelt over haar ervaringen als vrouw in de voetbalwereld en over het moederschap op het hoogtepunt in haar carrière. Uiteraard horen we ook wat haar voorspelling is rondom de prestaties van de OranjeLeeuwinnen.

Leontien van Moorsel kreeg op het hoogtepunt in haar carrière te maken met de eetstoornis anorexia. In de podcast vertelt ze over dit moeilijke hoofdstuk in haar leven en hoe ze deze ervaring nu gebruikt om andere mensen met een eetstoornis te helpen.

De eerste twee afleveringen zijn nu te beluisteren via Spotify en vanaf vrijdag 28 juni kun je hier iedere vrijdag een nieuwe aflevering beluisteren.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken