Coen Simon hoofdredacteur Filosofie Magazine

Coen Simon hoofdredacteur Filosofie Magazine
 • Media
 • 23 jun 2020 @ 09:32
 • 10969 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Personalia

Filosoof, essayist en auteur Coen Simon is benoemd tot hoofdredacteur van Filosofie Magazine en het online platform filosofie.nl.

Simon heeft een prominente stem in het hedendaagse maatschappelijke debat en een frisse kijk op de rol van filosofie in de maatschappij.

Met zijn aantreden weet Filosofie Magazine zich verzekerd van een kundige en initiatiefrijke hoofdredacteur.

Simon (1972) is filosoof en oprichter van de filosofische denktank Nieuw Licht. Met zijn essays in o.a. NRC Handelsblad, Trouw en De Correspondent ontzenuwt hij hedendaagse dogma's en clichés. Van hem verschenen onder meer Waarom we onszelf zoeken maar niet vinden, Filosoferen is makkelijker als je denkt en Oordeel zelf. In 2012 won hij de Socratesbeker met En toen wisten we alles. De jury schreef: ‘In een bedrieglijk lichtvoetige stijl behandelt hij de ongemakken en eigenaardigheden van het moderne leven.' Recent verscheen van zijn hand Pleidooi tegen enthousiasme. Als waarheid een kwestie van smaak wordt.

Het is ontegenzeggelijk een van de interessantste tijden voor de filosofie

Over zijn nieuwe functie als hoofdredacteur zegt Simon: ‘Het is ontegenzeggelijk een van de interessantste tijden voor de filosofie. Want in een tijd waarin autoriteit, waarheid en het publieke debat niet zelden door macht, media en mening onder druk komen te staan, kan filosofie met heldere analyses richting geven. Filosofie Magazine en filosofie.nl vormen al jaren het boegbeeld van de Nederlandse publieksfilosofie en zijn daarmee een perfect podium om vijfentwintig eeuwen denktraditie in het hart van de samenleving te brengen. Ik vind het een grote eer om daar leiding aan te mogen geven.’

Een echte bladenmaker

Sinds februari 2020 maakt Filosofie Magazine onderdeel uit van uitgeverij F&L Media te Nijmegen. Directeur Arjan Kropman is verheugd met het aantreden van Coen Simon: ‘Coen is een bekende naam in de wereld van de filosofie. Hij schrijft voor grote media, is een bekende in de radio- en televisiewereld en schrijft boeken. Hij weet waarover hij het heeft, heeft een enorm netwerk en staat open voor andere geluiden. Maar hij is ook een echte bladenmaker met hart voor het vak. Ondanks het geweldige werk van Annemarie Lavèn, die als interim-hoofdredacteur het werk tijdelijk perfect heeft opgepakt, zijn we blij met de aanstelling van Coen.’

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken