Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Regionale Omroep Rijnmond

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Regionale Omroep Rijnmond
 • Media
 • 17 mei 2023 @ 07:51
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Van Os (54) was al plaatsvervangend hoofdredacteur van Rijnmond en stroomt, na het doorlopen van de sollicitatieprocedure, intern door naar deze positie. Zijn benoeming gaat per direct in.

Van Os heeft een lange staat van dienst binnen Rijnmond. In 1997 begon hij zijn journalistieke loopbaan als parttime medewerker voor Stadsradio Rotterdam; in 1999 ging hij fulltime aan de slag als tv-verslaggever op de sportredactie van Rijnmond, was eindredacteur Sport en contentmanager. Sinds een jaar vervult hij de rol als plaatsvervangend hoofdredacteur. 

Strategische koers
Algemeen directeur Bert Klaver over de benoeming van Van Os: ‘Ruud heeft in het afgelopen jaar als hoofdredacteur a.i. met zijn visie een belangrijke bijdrage geleverd aan een herijking van de strategische koers van Rijnmond. Als hoofdredacteur gaat hij nu ook de redactionele implementatie op zich nemen. We hebben ambitieuze vernieuwingsplannen met journalistieke uitdagingen. Rijnmond heeft de publieke taak om er voor iedereen in ons verzorgingsgebied te zijn. Ruud herkent de bewegingen in de samenleving en ziet dat er nieuwe wegen bewandeld moeten worden om niet alleen actueel te zijn, maar ook om mooie en relevante verhalen te maken, gericht op onze doelgroepen op alle kanalen: online, radio en tv.’’

Belangrijke opdracht
Van Os spreekt van een belangrijke opdracht om er als Rijnmond voor iedereen in ons verzorgingsgebied te zijn, en de publieke mediaopdracht waar te maken.

Ruud van Os: ‘Het al bijna 40 jaar durende succes van Rijnmond is gebaseerd op de niet aflatende inzet van gedreven journalisten, programmamakers, redacteuren en overige medewerkers. Aan mij nu de taak om samen met hen de toekomst van dit mooie bedrijf te bestendigen in een mediawereld die sterk is veranderd en nog dagelijks verder aan het veranderen is. Zo moet de band met ons publiek verder worden verstevigd en gaan we nog meer werk maken van de nu al goede samenwerkingsverbanden met onder meer de NOS, de andere regionale omroepen en de lokale omroepen in onze regio. Dit alles om met Rijnmond relevant te blijven voor alle inwoners van ons verzorgingsgebied.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken