[online start up] Eerste hulp bij het schrijven van seo-teksten

[online start up] Eerste hulp bij het schrijven van seo-teksten
 • Online
 • 14 apr 2015 @ 08:04
 • 12355 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Zoekmachine

SeoTextTool.com helpt websitehouders, copywriters en online marketingbureaus bij het schrijven van seo-teksten. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn om beter gevonden te worden in zoekmachines. Volgens bedenkers Rens Rovers (25) en Rik van der Heijden (25) was het hoog tijd voor innovatie in de seo-markt. Zij werden namelijk ‘moe’ van alle ingewikkelde software die nodig was voor het schrijven van seo-teksten en daarom besloten ze om in samenwerking met enkele seo-specialisten een eigen tool te ontwikkelen. MarketingTribune stelde Rovers een aantal aanvullende vragen.

De tool is via de website te gebruiken en bestaat uit een tekstvlak met daarnaast een blok waarin aanbevelingen verschijnen. Je hoeft alleen maar te bepalen in welk land je op welke zoekterm gevonden wilt worden en vervolgens de aanbevelingen op te volgen. De innovatie zit vooral in het intelligente algoritme dat de aanbevelingen ophaalt en de eenvoud waarmee de tool te gebruiken is.

Uit testen - door hen zelf uitgevoerd - blijkt dat SeoTextTool.com tot betere resultaten leidt dan andere seo-software en ze verwachten dan ook snel een groot marktaandeel te kunnen pakken.

SeoTextTool.com is onderdeel van InterBetween B.V. , een in 2014 eveneens door Rovers en Van der Heijden opgericht bedrijf dat inspeelt op kansen in de online markt. Doel van SeoTextTool.com is om internationaal de grootste speler te worden in doe-het-zelf (DIY) seo-software.

Stel jullie even voor…
Na een Bachelor Small Business & Retail Management op de HAN, heb ik de Master Information & Knowledge Management aan de VU afgerond. Momenteel werk ik twee dagen per week als docent Ondernemerschap op de HAN en ben ik fulltime ondernemer. Rik van der Heijden heeft de Bachelor Embedded Systems Engineering gedaan op de HAN. Daarna heeft hij heeft gewerkt bij Prodrive Technologies als software engineer/architect en hij werkt nu deels bij Dual Inventive als developer.

Bedenkers Rik van der Heijden (25 en links op de foto) en Rens Rovers (25 en rechts op de foto)

Wij zijn gevestigd in Ravenstein. Hier heb ik van jongs af aan altijd gewoond en huren we een kantoor bij mijn vader. We werken echter meestal vanuit huis. We hebben geen werknemers in dienst. Mijn ervaring is dat je het beste alles zelf kunt doen, totdat het echt niet anders meer kan. Rik weet alles van de backend en ik alles van de frontend. Zo kunnen we perfect samenwerken.

Zijn er al andere start ups gelanceerd vanuit InterBetween?
Ja, de website InterBetween.com. InterBetween is een intermediair tussen verkopers en kopers van domeinnamen, websites en apps. De markt waarin InterBetween.com actief is zal echter pas over een aantal jaren gaan groeien.

Voor wie is jullie tool handig?
Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit website- of webshophouders die hun seo zelf willen doen. Maar we verkopen zelfs aan seo-copywriters en online marketingbureaus, aangezien ons algoritme beter is dan die van vergelijkbare - vaak ingewikkeldere en veel duurdere – seo-software die ze normaal gesproken gebruiken.

En hoe bereiken jullie die groep?
Het marketingcommunicatieplan moet nog geschreven worden, maar we hopen snel te kunnen groeien door onder meer gebruik te maken van een tweezijdig referral-programma (je kunt dan gratis credits verdienen wanneer anderen door jou de tool gaan gebruiken). Daarnaast gaan we gebruik maken van de standaard online en offline marketingkanalen.

Speciaal voor de lezers van MarketingTribune is er een speciale promotiecode. Via www.seotexttool.com/promo is de tool tot en met 30 april 5 keer gratis uit te proberen middels de promotiecode 'MARKTRIB5’. Na de proefperiode is het mogelijk een abonnement af te sluiten.

Ook met je online start up in de rubriek? Mail dan naar nanny@marketingtribune.nl.
 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken