[online start-up] Klets: 'We hebben een groot hostingbedrijf uit New York als eerste Enterprise-klant'

[online start-up] Klets: 'We hebben een groot hostingbedrijf uit New York als eerste Enterprise-klant'
 • Online
 • 14 sep 2015 @ 08:30
 • 8566 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Geen tag

‘Klets is een mooie, makkelijke manier voor bedrijven om te chatten met mensen’, aldus Joshua Schoenaker, co-founder van online start up Klets. Het idee ontstond toen hij zelf tegen het feit aanliep dat er geen eenvoudige manier was snel met potentiële klanten in contact te komen. E-mail en bellen voldeden voor hem niet altijd en om nou iemand die je net ontmoet had toe te voegen op Facebook, Skype of WhatsApp was een brug te ver.

Joshua: ‘Klets moet al bovenstaande problemen oplossen. Via een chatpagina kunnen bezoekers van de site rechtstreeks chatten, zonder iets te downloaden of zich te registreren; je hoeft dus niet eerst een telefoonnummer toe te voegen. Die pagina heeft een unieke url, wat betekent dat je er van overal naar toe kan linken. Dit kan niet met bijvoorbeeld WhatsApp. Klets is responsive en werkt dus op elk device, elke browser en in elke resolutie. Je kunt de pagina customizen zodat het bij de branding van je merk past en de data is van jouw bedrijf en niet van WhatsApp (en dus Facebook).’

De oprichters zijn Egbert Teeselink (32, links op de foto en sinds zijn 12de programmeur) en Joshua (29, rechts op de foto, founder en designer van digitale producten).

Joshua: ‘Early adopters waren onder meer Rabobank, Tam Tam, Kollekt.fm, TU Delft en Burst Digital. Klets is nu “open” voor elk bedrijf. We hebben een groot hostingbedrijf uit New York - één van de snelst groeiende startups in de VS - als eerste Enterprise-klant aangesloten en er zijn een paar hele mooie leads van diezelfde grootte.’

Gevraagd naar het verdienmodel antwoordt Joshua: ‘Klets heeft een gratis versie van maximaal tien chats per week. De Team-versie kost $ 49,- per maand en er is een Enterprise-versie voor grotere organisaties die bijvoorbeeld op maat gemaakte integraties nodig hebben.’

Rockstart

Klets maakt deel uit van het Rockstart Accelerator-programma van 2015. Rockstart investeert in startups in de eerste duizend dagen van hun bestaan. Joshua: ‘Ze investeren niet alleen met geld, maar vooral met andere middelen, zoals een netwerk van mentoren - dat zijn succesvolle ondernemers en experts -, een werkplek bij Rockstart, toegang tot investeerders en nog veel meer.’

Klets kreeg een prima ‘kickstart’ doordat ze trending werden op Producthunt. Joshua: ‘We hebben één dag op de eerste pagina bovenaan gestaan. Dat kan echt alleen als je een erg goed product hebt. We zien sindsdien een mooie word of mouth gebeuren rondom Klets, met bedrijven in een bepaalde niche die elkaar aansteken om Klets in te zetten. Iedere bezoeker van een Klets-page ziet ook een signup-knop om het zelf te proberen.’

Ook een mooie promotie is dat bijvoorbeeld MijnWebWinkel op hun website bezoekers aanraadt om Klets te gebruiken voor hun webshops. Joshua: ‘Dit zorgt voor een mooie distributie en gaan we binnenkort met meerdere webshop/website services doen.’

Contentmarketing

Contentmarketing is iets waar Klets nu mee aan de slag wil. Joshua: ‘We denken aan artikelen over waarom chat zo verschrikkelijk fijn is voor beide kanten en hoe je dit het beste in kunt zetten. Met social media doen we ook steeds meer, aangezien er nu al aardig wat over Klets getweet en gepost wordt.’
 

Ook met je online startup in deze rubriek? Mail dan naar nanny@marketingtribune.nl.

Eerdere online startups in deze serie:

23. Watermelon

22. Bannerwise

21. Ensie.nl

20. Deukweg.nl

19. Yellowbag

18. H5mag

17. Revolve

16. Contany.nl

15. SeoTextTool.com

14. Fitmo.com

13. Nouncy

12. Trakkies

11. FlatTire

10. StuComm

9. Elkeplek.nl

8. Laatsteplekken.nl

7. United Wardrobe breidt uit naar België

6. Joopp

5. Fastrr

4. StartMonday

3. Spencer

2. Booking for Charity

1. United Wardrobe

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken