Roche en Accenture lanceren digitaal diabetes ecosysteem

Roche en Accenture lanceren digitaal diabetes ecosysteem
 • Online
 • 26 jul 2017 @ 14:58
 • 13943 x gelezen
 • Link
 • Redactie Online
 • DigitaalAlgoritme

Roche creëert in samenwerking met Accenture een digitaal diabetes dataplatform. Daarmee zeggen zij vorm te willen geven om vorm te geven aan diabeteszorg in de toekomst. Het nieuwe dataplatform integreert alle bestaande en toekomstige producten, oplossingen en diensten en verbindt mensen met diabetes en hun zorgverleners. Dit stelt Roche in staat persoonlijke, nauwkeurige en uitgebreide ondersteuning aan te bieden.

Het centrale dataplatform wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform. Accenture biedt Roche hiermee een platform dat Roche in staat stelt gegevens in een beveiligde omgeving te verzamelen en te analyseren. Roche kan zo nieuwe diabetes-therapieën ontwikkelen en nieuwe oplossingen en apparaten van partners eenvoudig integreren.

‘Deze samenwerkingsovereenkomst met Accenture is een geweldige stap in de richting van écht geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen’, zegt Marcel Gmünder, Global Head of Roche Diabetes Care. ‘Het open diabetesplatform dat we creëren stelt ons in staat om, door middel van algoritmen, grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te duiden, zodat we sneller kunnen reageren op de behoeften van mensen met diabetes, hun verzorgers en zorgsystemen. Uiteindelijk kan dat tot gepersonaliseerde zorg en betere uitkomsten leiden. De samenwerking vloeit voort uit de vertrouwensrelatie die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Het maakt het ons mogelijk digitale zorg voor diabetes verder te ontwikkelen en geïntegreerde diabetesmanagementoplossingen en -diensten aan te bieden. Zo geven we vorm aan de manier waarop zorg wordt verleend in de toekomst en realiseren we betere behandelresultaten en duurzame zorgsystemen.' 

Koen Deryckere, Senior Managing Director Consumer & Manufacturing voor Accenture in Europa, Afrika, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten: ‘We zijn verheugd onze vertrouwde samenwerking met Roche naar een hoger niveau te tillen en zo de zorg voor mensen met diabetes sterk te kunnen verbeteren. Het digitale ecosysteem dat wordt gebouwd op het Accenture Intelligent Patient Platform combineert de buitengewone expertise van Roche met diabetes en de expertise van Accenture op gebied van biowetenschappen en gezondheid. Het biedt een beveiligde, analytische omgeving waarin de gehele medische branche samenkomt voor een betere zorg voor mensen met diabetes.’ 


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken