Amsterdam lanceert Europa's eerste Artificial Intelligence opleiding

Amsterdam lanceert Europa's eerste Artificial Intelligence opleiding
 • Online
 • 15 sep 2017 @ 08:20
 • 8780 x gelezen
 • Link
 • Redactie Online
 • Innovatie

Voor elk bedrijf zijn vanaf vandaag de kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) tools beschikbaar die door de grote tech bedrijven worden ingezet. Growth Tribe lanceert een AI voor Marketing & Growth opleiding waarin iedereen zonder technische achtergrond leert hoe AI en Machine Learning (ML) in de praktijk toegepast worden door bedrijven zoals Netflix and Amazon. Launching partners voor deze eerste in zijn soort opleiding zijn Microsoft, data science tool Dataiku en StartupAmsterdam.

In 2015 lanceerde Growth Tribe Europa's eerste Growth Hacking Academy. Het bedrijf heeft afgelopen twee jaar meer dan 2000 mensen opgeleid in nieuwe digitale vaardigheden. Daarnaast is Growth Tribe digital transformation partner van ING, Transavia en Catawiki.

 ‘Wij geloven dat vaardigheden in AI & ML net zo onmisbaar worden als vaardigheden in Word en Excel op je CV’, zegt Peter van Sabben, co-founder van Growth Tribe. ‘AI begint noodzakelijk te worden voor individuen en bedrijven om online groei beter te kunnen voorspellen. Bedrijven als Amazon en Netflix doen dit al aan de lopende band. Alleen hangt er nog veel jargon rond AI en weten veel mensen niet wat het precies is of hoe ze het kunnen toepassen voor hun bedrijf of product”, aldus Van Sabben. 'Mensen zonder technische achtergrond missen vaak de nodige digitale vaardigheden. Ze weten niet welke data vragen ze moeten stellen of welke marketing toepassingen mogelijk zijn met algoritmes. Dit proberen wij op te lossen met de 2-daagse training. Door praktische opdrachten en gebruik te maken van de laatste digitale tools leren we iedereen de 10% van AI die ze 90 procent van de tijd kunnen toepassen. We maken AI toegankelijk voor iedereen’, aldus Van Sabben.

Hans Bos, National Technology Officer van Microsoft Nederland ‘Microsoft vindt dat er in het onderwijs en in de verdere loopbaan van mensen structureel aandacht moet zijn voor de ontwikkeling van digitale vaardigheden. De arbeidsmarkt van de toekomst eist dit en alleen zo kunnen we als Nederland de concurrentie aangaan. AI en ML zijn in dat licht cruciale ontwikkelingen. Doel van Microsoft is dat technologie in alle gevallen mens en maatschappij in staat stelt meer te bereiken door creativiteit en vindingrijkheid te bevorderen’, Hans Bos, NTO of Microsoft Nederland

De gemeente Amsterdam ondersteunt het initiatief vanuit het actieprogramma StartupAmsterdam. Dat is opgericht om het tech ecosysteem van de stad te versterken. Het opleiden van mensen met de nieuwe digitale vaardigheden is daarbij van essentieel belang. Growth Tribe krijgt ook ondersteuning van data science platform tool Dataiku en Microsoft. 

 


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken