Carrièreplatform neemt obstakels mobiel solliciteren weg

Carrièreplatform neemt obstakels mobiel solliciteren weg
  • Online
  • 4 sep 2017 @ 10:35
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • AppsMobile

Steeds meer werkzoekenden gebruiken hun smartphone om een baan te zoeken. 86% van de actieve werkzoekenden begint zijn/haar zoektocht op een mobiel apparaat . 70% van de kandidaten is ook bereid om te solliciteren via mobiel. Alleen haakt 50% van de mensen die een poging waagt om te solliciteren via mobiel nog af. Voor velen is het mobiele sollicitatieproces nog te omslachtig en complex. Daarom lanceert Monsterboard een slimme nieuwe vacature app om de obstakels bij mobiel solliciteren weg te nemen. Met de app, ontwikkeld door Jobr, kunnen werkzoekenden eenvoudig en snel door het vacatureaanbod heen swipen: leuke baan, swipe rechts - niets voor jou, swipe links.

Uit cijfers van Monsterboard blijkt dat 42% van de werkzoekenden mobiel naar een baan zoekt, 11% meer dan in 2016. Volgens Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, is het voor werkgevers belangrijk om hun wervingsstrategie op deze mobiele groei af te stemmen: “Recruiters missen steeds meer potentiële sollicitanten, met name millennials, omdat het online sollicitatieproces niet geschikt is voor mobiel. Werkzoekenden vinden het proces op hun smartphone te langdradig en complex en haken af. Bij Monsterboard willen we deze obstakels wegnemen. Werkzoekenden moeten heel snel en gemakkelijk kunnen solliciteren, bijvoorbeeld als ze wachten op de bus of in de rij staan bij de kassa van de supermarkt. Met de app wordt solliciteren via mobiel eenvoudiger dan ooit. Hiermee spelen we in op de wensen van de huidige generatie digital natives.”

Leuke baan? Swipe rechts
Met de sollicitatieapp van Monsterboard is mobiel solliciteren een fluitje van een cent. Werkzoekenden kunnen in een paar kliks hun profiel aanmaken door in te loggen met Facebook en eventueel hun CV te importeren via Dropbox of Google Drive. Dan kan het swipen beginnen: leuke baan, swipe rechts - niets voor jou, swipe links. Bij een swipe naar rechts, ontvangt de recruiter direct de gegevens van de werkzoekende. De recruiter kan vervolgens zelf contact opnemen met de kandidaat.

Mobile first strategie
Monsterboard creëerde in 2016 al een opmaat voor haar mobile first strategie en lanceerde een mobiel geoptimaliseerde Employer Branding Solution voor werkgevers om nog effectiever kandidaten te bereiken. Ook voegde Monsterboard in de zomer Facebook en dit voorjaar ook Instagram toe aan het social advertising pakket. Met Monster Social Job Ads worden vacatures getoond aan zowel actieve als passieve werkzoekenden op Instagram, Facebook en Twitter. Monsterboard wil werkgevers zo goed mogelijk blijven bedienen in de zoektocht naar toptalent en zal daartoe zoveel mogelijk nieuwe technologie gebruiken die het solliciteren via mobiel veel gemakkelijker maakt voor werkzoekenden en werkgevers.  

De Monsterboard vacature app voor iPhone en Android is gratis te downloaden in de Google Play- en App store. Onderzoeksbronnen: 1 Kelton Global Research, 2 Sonru Mobile Recruiting White Paper, 3 Recruiting Trends Study 2017. 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken