Havas werkt samen met Ortec aan 'betekenisvolle connecties'

Havas werkt samen met Ortec aan 'betekenisvolle connecties'
  • Online
  • 23 okt 2017 @ 11:36
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Customer JourneyPartnershipAlgoritme

Door samen te werken met Ortec haalt Havas Media hoogwaardige wiskundige optimalisatie en analytics kennis in huis om voortvarend aan de slag te gaan met de customer journey, conversie attributie en cross-channel optimalisatie.

Doel van de samenwerking is om klanten van het mediabureau van real-time automated data te kunnen voorzien. Klanten krijgen hierdoor nog inzichtelijker welk kanaal het meest effectief is voor hun campagnes. Zij kunnen daardoor nog gerichter campagnes uitzetten en kosten besparen, terwijl de effectiviteit en dus de conversies op campagnes toenemen.

Data scientists van optimization-bedrijf Ortec zijn een aantal dagen per week bij Havas Media voor onderzoek en analyse zodat een inventieve oplossing op maat geboden kan worden die de klant voorziet van optimale data.

Met deze samenwerking wil Havas Media nog beter worden in het creëren van ‘meaningful connections’ tussen consumenten en merken via creativiteit, media en technologie; haar missie. In deze missie staat ‘meaningful data’ centraal, zo licht Thijs Muller, ceo van Havas Media, toe. ‘Om tot meaningful data te komen zijn een robuuste infrastructuur, wiskunde, data science en artificial intelligence vereist; dat zijn de domeinen van Ortec.’

De samenwerking biedt klanten van het mediabureau een cross-mediaal overzicht van al hun media-inspanningen en beter inzicht in de customer journey, zegt Marijn Deurloo, Managing Partner en verantwoordelijk voor Marketing Optimization bij Ortec.  Over de voordelen voor Ortec zegt hij: ‘De experts van Havas Media werken met geïntegreerde processen en zijn ervaren in “best in market”-technologie. De samenwerking stelt ons in staat onze oplossingen verder te ontwikkelen en direct toe te passen in de interne processen om tot tastbare resultaten te komen voor klanten.’

De komende weken starten Havas Media en Ortec een reeks innovatieve en data-gedreven pilots bij klanten van het mediabureau om samen met hen te bekijken hoe toegewerkt kan worden naar realisatie van maximale resultaten voor de klant.

Op de foto: links Thijs Muller, rechts Marijn Deurloo 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken