Olvarit tackelt zijn merkchallenges in videoreeks

Olvarit tackelt zijn merkchallenges in videoreeks
 • Online
 • 12 okt 2017 @ 11:35
 • 22150 x gelezen
 • Link
 • Redactie Online
 • Video

Olvarit heeft een nieuwe campagne gelanceerd waarin video een centrale rol speelt. Met deze online campagne wil het ouders van baby’s en kleine kinderen betrekken, informeren en inspireren rond gezonde voeding voor hun kleintjes. Hiermee wil het zijn belangrijkste categorie- en merkchallenges aanpakken. De campagne is het resultaat van een samenwerking tussen TinyRiot!, MediaCom Beyond Advertising (MBA), Google en enkele bekende Nederlandse bloggers.

In overleg met Olvarit bracht Gijs van der Togt (Strategy Director MBA) digital format agency Tiny Riot! en Google samen om een communicatie oplossing te bedenken voor de belangrijkste categorie- en merkchallenges die Olvarit tegenkomt. Aan de hand van data analyse zijn verschillende onderwerpen geselecteerd als basis voor de content. Daarvoor is onder andere gekeken naar het zoekgedrag van de doelgroep om te bepalen welke topics het meest relevant zijn. Hiermee zijn format ideeën en later scripts ontwikkeld. De afleveringen zijn onder te verdelen in twee fases: nieuwe informatie delen met jonge ouders, en hen vervolgens betrekken bij en inspireren over baby- en kindervoeding.

Hapsgewijs op Onderzoek
In het eerste format, Hapsgewijs op Onderzoek, gaat columniste en podcaster Nynke de Jong voor Olvarit op zoek naar misvattingen en vooroordelen van jonge ouders rondom babyvoeding. Waar komen groenten in potjes eigenlijk vandaan? Waarom vinden volwassen babyvoeding vaak smakeloos? En is de lange houdbaarheid van de potjes het gevolg van het gebruik van toevoegingen?

‘Uit onderzoek dat Olvarit onder jonge ouders houdt en uit data analyse in search en social media is gebleken dat er veel, onterechte vooroordelen en vragen bestaan over de voeding uit babypotjes’, zo  vertelt Kasimir Landheer van Tiny Riot!, dat verantwoordelijk is voor de strategie, creatie en productie van de videoseries van Olvarit.

Nadat de formats zijn bedacht is een eerste aflevering gedraaid. Marketingmanager Arnoud de Vrij: ‘We hebben de afleveringen uitgebreid getest. De feedback die we hieruit kregen was heel positief, en nog belangrijker, de inhoud bleek heel relevant voor jonge ouders. Daarnaast hebben we waardevolle info gekregen om de episodes verder te verbeteren. We geloven bij Olvarit heel erg in deze manier van werken, waarbij we onze ideeën baseren op data en op basis van tests met de doelgroep verder ontwikkelen.’

Hapsgewijs in de Keuken
In het tweede format, Hapsgewijs in de Keuken, gaat kok Caspar op bezoek bij jonge ouders om verse en natuurlijke gerechten te bereiden. In de video's worden eenvoudige verse gerechten gemaakt en laat Caspar zien hoe je eten het best kunt bewaren, leuk kunt maken voor je kindje en op verschillende manieren kunt bereiden. De Vrij: ‘We zien dat jonge ouders het belangrijk vinden om zelf eten voor hun kinderen te bereiden en we moedigen dat alleen maar aan. Voor al die keren dat ouders niet de gelegenheid hebben om zelf aan de slag te gaan, is er Olvarit. Bovendien kunnen we in de kookshow mensen inspireren met verschillende manieren om eten te bereiden, ingrediënten die goed zijn voor kinderen te kiezen en eten op een verstandige manier te bewaren.’

Na vier weken zijn de eerste resultaten van de campagne veelbelovend. De afleveringen hebben bij elkaar al meer dan 900.000 views gerealiseerd waarbij consumenten minimaal 30 seconden hebben gekeken. Daarnaast is de view rate ruim boven de Youtube Benchmark. 'We zijn de data met betrekking tot kijktijd en klikgedrag continue aan het analyseren. Daarnaast loopt er een Google Brand Lift Study en hebben we, nadat de formats zijn ontwikkeld, ze met een co-creatie panel getest. Al deze input combineren we om de bestaande video’s te optimaliseren en gebruiken we als input om de reeks verder uit te breiden met nieuwe afleveringen', aldus De Vrij.

De video’s zijn te bekijken via het YouTube kanaal van Olvarit.

Verantwoordelijk bij klant: Arnoud de Vrij, Sabine Janssen, Noortje Zwart, Lian Brouwer, Loes Wijnen

Mediabureau: Mediacom Beyond Advertising Gijs van der Togt

Bureau: Tiny Riot!

Creative director: Daniel Hendrikse

Strateeg: Kasimir Landheer 


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken