Twitter introduceert Video Website Card om bezoekers naar website terug te leiden

Twitter introduceert Video Website Card om bezoekers naar website terug te leiden
 • Online
 • 18 okt 2017 @ 12:01
 • 10325 x gelezen
 • Link
 • Redactie Online
 • WebsiteVideoInnovatie

Twitter introduceert de Video Website Card. Een creatief format dat de kracht van video combineert met de mogelijkheid gebruikers terug te leiden naar een website, waar ze meer kunnen leren of in het moment actie kunnen ondernemen.

De Video Website Card is ontworpen om verschillende merkdoelstellingen te behalen. Of een merk de Video Website Card combineert met het hoge bereik van First View om een productlancering aan te kondigen, reizigers uitnodigt door te klikken om meer te ontdekken over een reisbestemming, of de spelervaring toont om de verkoop van een nieuwe video game te stimuleren; Video Website Cards verwijderen de drempel voor de consument om te interacteren, te leren of te converteren op hun eigen tempo.

 Met de Video Website Card kunnen bedrijven:
* Qualified consumers aantrekken met een automatisch afspelende video die de waarde, het product of de dienst van hun merk laten zien voordat een persoon doorklikt. Gemiddeld heeft de Video Website Card in de beta-versie een twee keer hogere doorklikratio bereikt dan de industriële benchmark voor mobiele video advertenties. Gupta Media (@GuptaMedia) is met meerdere beta-cliënten de samenwerking aangegaan, waaronder Republic Records (@Republic Records), die de Video Website Card heeft gebruikt om de digitale streams van het debuutalbum “Good For You” van hiphop-artiest Aminé (@heyamine) te stimuleren.
‘De Video Website Card gaf ons de mogelijkheid om door middel van de muziekvideo van Aminé de aandacht te trekken in de timeline van gebruikers en ze gelijk door te linken naar Spotify, waar ze het gehele nummer konden beluisteren. Voor $0.04 per klik hebben wij 53.000 kliks op Spotify kunnen behalen - ook zagen we 303.000 extra weergaven van de video. Gebaseerd op het succes van campagnes zoals deze, verwachten wij dat we deze advertenties integreren in onze strategie wanneer we verder gaan’, zo stelt Aaron Bogucki, Vice President of Digital Media, Republic Records.


* Het verder uitbreiden van betrokkenheid na het einde van de video ontworpen met creativiteit om consumenten naar jouw site te leiden om meer te leren of om actie te ondernemen. Bank of America (@BofA_Tips) gebruikte bijvoorbeeld leuke vignetten om de mogelijkheden van hun mobiel bankieren app te tonen, en leidde hen die meer informatie wilden terug naar de site.
‘We vonden het fantastisch dat de betrokkenheid van fans niet ophoudt bij de video. We konden de voordelen van de Bank of America app tonen en zij die interesse hadden door laten klikken, terwijl we nog top of mind zijn. In onze campagnes waren we in staat om duizenden incrementele bezoekers naar onze website te leiden’, aldus Chris Smith, SVP, Enterprise Social Media Marketing

Jaguar USA (@JaguarUSA) gebruikte dit format om de aandacht van gebruikers te trekken met een video waarin een strak design van de F-type werd getoond, en nodigde de gebruikers uit om meer over het model te leren op de website.
‘De Video Website Card gaf ons de mogelijkheid om de nieuwe Jaguar F-Type te tonen en ook de consumenten naar de website te leiden om de eigenschappen te ontdekken en om hun eigen Jaguar samen te stellen. De ervaring om de gebruiker de video te laten blijven zien terwijl de website laadt, was slim en dreef 25% meer rendabel verkeer naar onze website in vergelijking met het gebruik van een statische afbeelding’, Brady Fain, Social Media Specialist, Jaguar Land Rover Noord-Amerika.

Aandacht van consumenten vasthouden terwijl ze zich langs de trechter voortbewegen. Op mobiel zet de video zich vast aan de bovenkant van het scherm en blijft het afspelen, terwijl de website beneden verder laadt. Door deze ervaring te overbruggen, zag Twitter een significante vermindering in het aantal gebruikers die snel de website verlaat terwijl deze nog laadt. De beta-participanten zagen een toename van 60 procent in gebruikers retentie in vergelijking met de gemiddelden uit de industrie. 
De Video Website Card heeft een auto-playing video, een titel die aangepast kan worden, en een bestemmings-URL gecombineerd met een grote tap target. Adverteerders kunnen ervoor kiezen om de creatieve advertentie in te stellen op de videoweergaven, website kliks, of naamsbekendheid doelstellingen, zodat zij het zelf kunnen optimaliseren en slechts betalen voor de actie waar ze het meest om geven. Een filmstudio wil bijvoorbeeld een nieuwe film lanceren en de Video Website Card gebruiken om het aantal videoweergaven voor de trailer vroeg in de campagne te optimaliseren, wanneer het primaire doel is om bewustzijn te creëren. Later in de campagne kan de filmstudio de advertentie optimaliseren voor website kliks, wanneer de film in bioscopen draait en het primaire doel kaartverkoop is. 

De Video Website Card is nu internationaal verkrijgbaar voor alle adverteerders. Lees hier het originele Engelse blog.  


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken