Arag start Legal Tech Studio

Arag start Legal Tech Studio
 • Online
 • 15 mrt 2019 @ 00:04
 • 17571 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • ZakelijkInnovatieStartup

Juridisch dienstverlener Arag en startup-platform B. Amsterdam starten samen Legal Tech Studio. Dit wordt een hub die entrepreneurs en startups de mogelijkheid geeft om optimaal samen te werken, met de juiste tools om legal technology-bedrijven te ontwikkelen.

De Legal Tech Studio zal een centrale plek worden waar partijen uit het bedrijfsleven, talent, startups en juridische innovators samen kunnen schalen en groeien.

De legal tech industrie is de laatste jaren explosief gegroeid en met name Amsterdam heeft zich ontpopt tot een epicentrum. De aanwezigheid van talent, een proactieve gemeente en een gezond startup ecosysteem, maken van Amsterdam een legal tech hotspot.

Legal tech-startups

B. Amsterdam en Arag zullen samen 300 vierkante meter kantoorruimte omvormen tot flexibele werkplekken waar veelbelovende legal tech-startups van elkaar kunnen leren. De Legal Tech Studio zal een uitgebreid programma aanbieden van masterclasses, workshops, sprekers, evenals interactieve sessies van industry leaders om informatie uit te wisselen. Startups en individuen die interesse hebben om zich hier te vestigen kunnen zich nu aanmelden.

Ricardo van Loenen, CEO van B. Amsterdam: ‘De afgelopen vijf jaar zijn wij constant bezig geweest met het faciliteren van innovatie in Amsterdam. Wij zien dat de aankomende jaren de juridische industrie op een ongekende manier ontwricht zal worden, en we denken dat B. Amsterdam en Arag daar een grote rol in kunnen spelen. Het bieden van een fysieke plek in B. Amsterdam die speciaal gericht is op kruisbestuivingen in de juridische industrie is een hele goede eerste stap.’

Appjection, Young Law en Adapting Legal

De eerste leden van de Legal Tech Studio zijn inmiddels bekend. Appjection, de snelgroeiende Nederlandse legal tech startup die consumenten de mogelijkheid biedt om binnen twee minuten in beroep te gaan tegen verkeersboetes, evenals Young Law en Adapting Legal - die beiden deel uitmaken van Arag's incubatie-programma - horen bij de eerste cohort van zorgvuldig geselecteerde deelnemers.

Marc van Erven, CEO van Arag: ‘Ons doel is om het recht voor iedereen toegankelijk te maken en de samenwerking tussen gevestigde bedrijven en startups wordt daarin steeds belangrijker. De samenwerking met B. Amsterdam biedt ons een perfecte mogelijkheid om snel door te schakelen in onze samenwerkingen met startups en een echt groei-platform neer te zetten voor juridische innovatie.’

De Legal Tech Studio is, evenals het recent gelanceerde B. Smart City Hub, in lijn met de visie om corporates en startups de mogelijkheid te bieden op een geïntegreerde manier samen te werken.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken