Norstat neemt CG Research over

Norstat neemt CG Research over
 • Online
 • 13 okt 2021 @ 15:00
 • 13586 x gelezen
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Dataverzamelingsbedrijf Norstat neemt het Nederlandse marktonderzoeksbureau CG Research over. Met deze tweede overname in korte tijd - in juli werd Respondenten.nl al overgenomen - wordt de positie van Norstat op de Nederlandse markt verder uitgebreid.

Norstat is nu het toonaangevende dataverzamelingsbedrijf voor marktonderzoeksdiensten in Noord-Europa. Sinds de oprichting in 1997 is het bedrijf uitgebreid met vestigingen in Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Nederland en Italië.

De acquisitie van CG Research, die op 4 oktober werd afgerond, is de vierde overname van Norstat in 2021. Net als het verwerven van Respondenten.nl past deze overname naadloos in de Europese groeistrategie van Norstat die moet resulteren in een geconsolideerde omzet van 64 miljoen euro dit jaar.

Strategie
Erling Eriksen, CEO van Norstat, over de overname van CG Research: ‘De overname van CG Research sluit perfect aan bij onze strategie om onze positie van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige dienstverlener op het gebied van dataverzameling verder uit te bouwen en de leidende Europese speler op dit gebied te worden. Na de succesvolle afronding van de overname van Respondenten.nl in juli zochten we naar nog een partner om de groei te versnellen en onze Nederlandse positie te versterken. CG Research was de ideale kandidaat, met hen breiden we niet alleen ons marktaandeel in Nederland uit, we vergroten ook de productiecapaciteit en expertise van de gehele Norstat groep. Bovendien opent de klantportefeuille van CG Research voor Norstat de deur naar de uitvoering van complexe projecten waar zowel klanten, medewerkers en respondenten van zullen profiteren.’

One-stop shop
Om in Nederland een one-stop shop te creëren voor respondentenwerving en data-verzameling, zullen Respondenten.nl en CG Research op termijn fuseren en de activiteiten voortzetten als Norstat Nederland. Yvette Huitema, Managing Director van Respondenten.nl, neemt de rol van Country Manager Norstat Nederland op zich met Merel Macedo aan haar zijde als General Manager. Merik te Grotenhuis, oprichter en CEO van CG Research, blijft na de fusie nog een half jaar voor ondersteuning bij de integratie en de overgang naar Norstat Nederland. Het kantoor van CG Research in Hoorn blijft in gebruik naast het hoofdkantoor van Respondenten.nl in Amsterdam en de onderzoekslocatie in Amersfoort.

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken