Readly start co-branding met ePresse

Readly start co-branding met ePresse
 • Online
 • 11 nov 2021 @ 13:07
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WebsiteOvername

Na Readly’s overname van Toutabo, maakt de digitale abonnementsdienst ePresse nu zijn nieuwe co-branded naam met een nieuw logo bekend: ’ePresse par Readly’.

'ePresse' maakt sinds 2015 deel uit van de Toutabo-groep en heeft een aanbod van ongeveer 1000 tijdschriften en 300 kranten. De naamswijziging is bedoeld als opstap voor de integratie van de twee bedrijven nu Readly de overname van Toutabo succesvol heeft afgerond.

Het nieuwe logo is ontworpen om beide bedrijven te vertegenwoordigen en zal te zien zijn in de app en op de website. 'Met deze co-branding zijn we een stap dichter bij het worden van een team en het aanbieden van een uniform aanbod aan onze bestaande en nieuwe abonnees, uitgeverijen en zakelijke partners', vertelt Jean-Frédéric Lambert, mede-oprichter van Toutabo.

De nieuwe naam, ‘ePresse par Readly’, is bedoeld om de Franse lezers te attenderen op het feit dat er binnenkort een groter assortiment aan tijdschriften en kranten voor hen beschikbaar komt.

'We streven er al heel lang naar om onze service in Frankrijk aan te bieden en deze co-branded naam is de spannende eerste stap die hieraan ten grondslag ligt. Hoewel het nog geen gecombineerd portfolio is, laat ‘ePresse par Readly’ onze stakeholders zien dat we ons inzetten om een sterk internationaal portfolio van kwaliteitsjournalistiek toegankelijk te maken voor de Franstalige bevolking over de hele wereld', zegt Maria Hedengren, ceo van Readly.
(PvWK)

Over Readly
'Readly is een digitale abonnementsservice waarmee gebruikers onbeperkt toegang hebben tot ruim 5.000 nationale en internationale magazines - allemaal in één app. Het bedrijf is in 2012 opgericht door Joel Wikell in Zweden en is vandaag de dag één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa omtrent digitale magazine abonnementen, met gebruikers in 50 markten. In samenwerking met ongeveer 900 uitgevers wereldwijd digitaliseert Readly de magazine sector. Het doel van Readly is om de magie van magazines naar de toekomst te brengen, waardoor de consument kwaliteitscontent kan blijven ontdekken. In 2020 verspreidde Readly meer dan 140.000 magazine-uitgaven die 99 miljoen keer zijn gelezen.'

(bron: Readly)

Over Toutabo
'Toutabo is een toonaangevende Franse abonnementsaanbieder met een sterk B2C- en B2B-aanbod dat zich voornamelijk richt op digitale abonnementen op tijdschriften en kranten via het digitale abonnement en de all-you-can-read-app ePresse. In 2020 rapporteerde het bedrijf een netto-omzet van ongeveer 6,6 miljoen euro, een brutomarge van 35 procent en een Ebitda van -173 duizend euro. Toutabo heeft 14 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Parijs.'

(bron: Toutabo)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken