Kunst knalt het Rijksmuseum uit met speciale Snapchat Lens

Kunst knalt het Rijksmuseum uit met speciale Snapchat Lens
 • Online
 • 14 okt 2022 @ 14:40
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • DoelgroepenActivatie

Snapchat en het Rijksmuseum ontwikkelden samen een Landmarker Lens ter ere van de twee nieuwe tentoonstellingen Clara en Onderkruipsels.

Via deze Lens kunnen gebruikers van de app de kunst letterlijk uit het Rijksmuseum laten knallen. Op innovatieve wijze tonen Snapchat en het Rijksmuseum voor het eerst in Nederland hoe kunst buiten de museummuren gebracht kan worden om consumenten nieuwsgierig te maken naar wat er zich binnen de muren van het museum afspeelt. 

De Landmarker Lens
Dankzij de Snapchat Landmarker technologie komen 's werelds bekendste gebouwen door middel van augmented reality experiences tot leven, stelt het merk. Door Het Rijksmuseum met Snapchat te scannen krioelen Onderkruipsels uit de gelijknamige tentoonstelling over het gehele museum. Niet veel later wordt de kijker opgeschrikt door neushoorn Clara die dwars door de muur van het museum knalt. Het is de eerste keer dat het Rijksmuseum samenwerkt met Snapchat. De Rijksmuseum Lens is bovendien extra bijzonder, omdat deze zowel aan de kant van de Stadhouderskade als aan de kant van het Museumplein  werkt. 

Clara en Onderkruipsels
De komende maanden krioelt het van de dieren in het Rijksmuseum. Van wriemelige mieren, harige spinnen en kleurrijke vlinders in Onderkruipsels tot de iconische neushoorn Clara. In meer dan 200 objecten kunnen bezoekers zien hoe kunstenaars en wetenschappers zich over dieren verwonderen. Meer informatie over de tentoonstellingen Clara en Onderkruipsels is hier op de website van het Rijksmuseum te vinden.
(PvWK)


Met deze Snapcode activeer je de Rijks-lens

Over Snap Inc.
'Snap is een technologiebedrijf.  Wij geloven dat de camera de grootste kans biedt om de manier waarop mensen leven en communiceren te verbeteren. We dragen bij aan de menselijke vooruitgang door mensen in staat te stellen zich uit te drukken, in het moment te leven, over de wereld te leren en samen plezier te hebben. De drie kernproducten van het bedrijf zijn Snapchat, een visuele messaging-app die de relaties met vrienden, familie en de wereld nog leuker maakt; Lens Studio, een augmented reality-platform dat AR in Snapchat en andere diensten mogelijk maakt; en de AR-bril, Spectacles. Ga voor meer informatie naar snap.com.'

(bron: Snap)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken