[infographic] Online video in Nederland

[infographic] Online video in Nederland
 • Online
 • 19 jun 2014 @ 12:53
 • 17272 x gelezen
 • Link
 • Koen van der Donk
  Koen van der Donk

  Mede-oprichter
  Playforward en Animators
 • Video

Online video is populair. Recent onderzoek laat zien dat er in Nederland maar liefst 3 miljard video’s per maand bekeken worden. Deze infographic geeft inzicht in hoe de online video-markt in Nederland er uitziet.

In Nederland maken ruim 13 miljoen mensen gebruik van internet. Maar liefst 84% van hen kijken online video. In absolute getallen telt dat op tot een kijkcijfer van ruim 11 miljoen Nederlanders.

Geen wonder dat er in Nederland iedere maand meer dan 3 miljard video’s worden bekeken. Per kijker zijn dat iedere maand 271 video’s, van muziekclips tot voetbalherhalingen en van productreviews tot volledige films en series. Wij Nederlanders bekijken er gemiddeld bijna 10 per dag en iedere maand besteden we daar 18 uur van onze tijd aan.

We kijken het liefst op social media. YouTube is uiteraard nummer 1, gevolgd door Facebook en Vimeo. De uitzending gemist-diensten zijn populair, maar RTL en de publieke omroep komen pas op de 5de en 7de plek.

Een groeiende trend in de markt is het betaalde segment. Diensten als Netflix waarbij mensen onbeperkt films en series kunnen bekijken voor een vaste prijs per maand zijn in trek. Het is de verwachting dat zowel het aantal gebruikers als het aantal aanbieders flink zal stijgen.

En ook het gebruik van online video in marketing blijft toenemen en niet zonder reden. Websites met online video houden bezoekers langer vast en zijn beter vindbaar in Google. Online video is populaire content en worden gebruikt in het aankoopbeslissingsproces.

Koen van der Donk

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken