Amsterdam zet saxofoon in de spotlights

Amsterdam zet saxofoon in de spotlights
  • Sponsoring
  • 24 okt 2014 @ 09:10
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • EntertainmentSponsoringKunst & Cultuur

Van 20 t/m 23 november aanstaande staat Amsterdam in het teken van de saxofoon. SAX14 viert 200 jaar Adolphe Sax met 30 concerten door ruim 200 musici. Onder anderen de bekende Amerikaanse klassiek- en jazzsaxofonist Branford Marsalis, grootheid James Carter, de Franse Claude Delangle en de Nederlandse popsaxofonist Candy Dulfer treden op. Het saxofoonspektakel vindt plaats in Muziekgebouw aan ’t IJ, het Bimhuis en het Conservatorium van Amsterdam.

Ook verschillende saxofoonensembles laten tijdens het festival de rijkdom van de saxofoon horen, zoals het Aurelia Saxofoonkwartet, het Amstel Quartet, het Berlage Saxophone Quartet en Duo Zavasax. Daarnaast klinkt de saxofoon in combinatie met het Nederlands Kamerorkest, Asko|Schönberg en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Het concertprogramma is een uitbundige cocktail van muziekstijlen: van klassiek tot nieuw gecomponeerd en van impro en jazz tot pop en wereldmuziek. SAX14 wordt door negentien sponsoren en vijf programmapartners mogelijk gemaakt!

Veel genres
Alle genres komen dus aan bod, zolang de saxofoon maar in het middelpunt staat. ‘De saxofoon biedt zoveel mogelijkheden en wordt bespeeld in allerlei stijlen, maar ondertussen blijft het instrument zichzelf. Het is als een kameleon die moeiteloos van de ene kleur in de andere overgaat’, licht initiatiefnemer en artistiek leider van SAX14, Arno Bornkamp in het persbericht toe.

Wereldtop in Amsterdam
SAX14 brengt internationale topmusici naar Amsterdam zoals de Amerikaanse grootheid in klassiek en jazz saxofonist Branford Marsalis, Latin-jazz goeroe Paquito D’Rivera (Cuba), klassieke saxofoonlegende Claude Delangle (Frankrijk), jazzgigant James Carter (VS), de virtuoos Vincent David (Frankrijk) en Otis Murphy (VS) met zijn uitzonderlijk gepolijste klank. Daarnaast de Nederlandse sax-top onder wie Candy Dulfer, Raaf Hekkema, Ties Mellema, Niels Bijl en Arno Bornkamp.

Films
Tijdens het festival draaien in de Sax Cinema doorlopend sax-gerelateerde films waaronder Catch Me If You Can en documentaires over bekende saxofonisten. Daarnaast is op de Sax Expo een gevarieerde verzameling historische instrumenten te bezichtigen met onder meer Adolphe Sax originals, en op de festivalmarkt presenteren organisaties en bedrijven de meest recente snufjes op saxofoongebied. De workshops, masterclasses en clinics zijn bedoeld voor saxofonisten, studenten en liefhebbers. Voor kinderen staat een spoedcursus saxofoonspelen op het programma en zij kunnen kennismaken met muziek in de Klankspeeltuin van het Muziekgebouw. Het wordt een compleet saxofoonfeest met in totaal meer dan 70 activiteiten. ‘Het is echt uniek te noemen dat zoveel saxofonisten bij elkaar in Amsterdam zijn. We willen elkaar inspireren en bij elkaar komen om het mooiste instrument ter wereld te vieren’, aldus Bornkamp.

Informatie over het vierdaagse programma en tickets staat op deze site.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken