Energiewacht nieuwe hoofdsponsor Ronde van Drenthe

Energiewacht nieuwe hoofdsponsor Ronde van Drenthe
  • Sponsoring
  • 22 sep 2015 @ 11:06
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SponsoringSportmarketing

Energiewacht is hoofdsponsor van de volgende editie van de Ronde van Drenthe. Beide partijen hebben een overeenkomst van een jaar, met een optie voor nog twee jaar gesloten. Desondanks moet de stichting Ronde van Drenthe het aantal wedstrijden dat zij organiseert terugbrengen, onder meer Dwars door Drenthe die Energiewacht tot dit jaar sponsorde.

Met het hoofdsponsorschap intensiveert Energiewacht haar betrokkenheid bij de Ronde van Drenthe en het wielrennen in het algemeen. De afgelopen jaren werd reeds de wedstrijd Energiewacht Dwars door Drenthe verreden. Ook is Energiewacht naamgevend sponsor van de Energiewacht Tour in de provincie Groningen.

‘De Profronde voor heren is een mooie aanvulling op het diverse wielerprogramma dat Energiewacht al sponsort’, aldus Commercieel Directeur Hindrik Aalders. ‘Niet alleen sluit het goed aan bij ons sponsorbeleid waar een grote rol is weggelegd voor wielrennen. We vinden het ook belangrijk om evenementen en wedstrijden als de Ronde van Drenthe te steunen, zodat deze kunnen blijven voortbestaan in onze regio. Mooi voor de wielerfans, goed voor de provincie en de aanwezige bedrijven.’

Energiewacht draagt met meer dan 400 medewerkers de zorg voor bijna 400.000 contracten op de particuliere en klein zakelijke markt. Energiewacht is als franchisenemer aangesloten bij de landelijke serviceorganisatie van Essent. De Eerste Energiewacht Ronde van Drenthe zal worden verreden op zaterdag 12 maart 2016. De westrijd zal live op tv worden uitgezonden.

Minder wedstrijden
De nieuwe sponsorovereenkomst kan niet voorkomen dat de stichting Ronde van Drenthe vanaf volgend jaar minder wedstrijden zal organiseren. Van de vijf wedstrijden blijven er volgend jaar maart nog maar drie over. De mannenwedstrijd Dwars door Drenthe (van Roden naar Hoogeveen) verdwijnt, net als de Eurocup voor vrouwen van Coevorden naar Hoogeveen, meldt RTV Drenthe.

De wedstrijdtarieven aan de KNWU en de wereldwielerbond UCI zijn gestegen, terwijl (sponsor)inkomsten niet mee omhoog gaan. Daarnaast bleek uit een onderzoek in opdracht van de provincie Drenthe dat de stichting zich beter kan focussen op profwedstrijd voor mannen en de World Tour-wedstrijd voor vrouwen.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken