Wim Noordzij start eerste marketingbureau voor eSports

Wim Noordzij start eerste marketingbureau voor eSports
 • Sponsoring
 • 17 jul 2017 @ 08:48
 • 10811 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • Online gamingVideoMediaEntertainmentNieuwkomers

Nederland is een marketingbureau rijker dat zich specifiek richt op eSports. Gamers First is opgericht door Wim Noordzij en Joost Roset. Het bureau richt zich op gamers, eSporters en millennials. Gamers First gaat uit van de community's en bundelt eSports-concepten en mediaformats.

Binnen de Nederlandse eSport-scene is de Dutch College League inmiddels een begrip, claimen Noordzij en Roset. De DCL, die vorig jaar op 22 maart begon, eindigt op 23 juli zijn tweede seizoen met een zinderende finale. In deze eerste live gespeelde eSports-competitie spelen teams van Nederlandse hogescholen en universiteiten samen in de MOBA-game League of Legends.

De leegstaande gaskoepels aan het Mallegat in Rotterdam-Feijenoord worden met de finales van de Dutch College League omgedoopt tot het eerste eSports House in Nederland: een ‘gaming hall’ voor eSport-competities gecombineerd met live-televisie vanuit de eigen studio.

Live-productie van eSports

Videoproducties en eSports gaan wereldwijd al sinds jaar en dag hand in hand. Met de introductie door Gamers First van de Dutch College League en de productie van Inside eSports, waarin  de wedstrijden live, wekelijks op Fox Sports en op Twitch worden uitgezonden, was het eerste Nederlandse productie een feit. Gemaakt door mediaprofessional Roset en voorzien van partnerconcepten door Noordzij is dit volgens beide initiatiefnemers 'na anderhalf jaar een proven concept'.

Gamers First gaat in zijn nieuwe eigen locatie, het eSports House 010, uitbreiden naar meer eSports-competities, meer mediaproducties en meer verbindingen met nieuwe partners. Gamers First is een startup en het eSports House 010 zal op den duur een broedplaats voor gamers moeten worden. 'Straks willen we ook deel uitmaken van Feyenoord City', geeft Noordzij aan. Niet ver van de gaskoepels zou over een paar jaar aan de Stadionweg het nieuwe voetbalstadion van Feyenoord moeten verrijzen.

'Vanuit onze eigen studio’s gaan we behalve competities in verschillende games zoals Rocket League en Dota2, aanstormende eSports-mediatalenten, streamers en Influencers een thuis bieden voor nieuwe originele gamingprogramma’s op het gebied van entertainment, muziek en mode', vult Roset aan.  


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken