Bart Boonstra maakt video's voor Oranje Fonds

Bart Boonstra maakt video's voor Oranje Fonds
 • Sponsoring
 • 3 okt 2017 @ 09:22
 • 11686 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • OnlineEndorsementStorytellingVideo

Presentator Bart Boonstra en het Oranje Fonds hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat in Nederland iedere dag veel mooie dingen gebeuren. Dat mensen voor elkaar klaarstaan en een verschil maken in elkaars leven. Samen hebben zij een 14-delige online serie ontwikkeld die inzoomt op hartverwarmende projecten in het land.

Vanaf 3 oktober verschijnt er wekelijks op dinsdag een nieuwe aflevering op Oranjefonds.nl/serie en het eigen YouTube-kanaal van het Oranje Fonds.

In de serie gaat Bart (onder meer bekend van Net5, SBS6 en Nickelodeon) langs bij sociale projecten die gesteund worden door het Oranje Fonds. Op zoek naar mooie verhalen en de mensen die ze mogelijk maken. Zo bezoekt hij onder andere een woonzorgboerderij voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hij spreekt hier met Olaf, een succesvolle ondernemer wiens leven drastisch veranderde toen hij de diagnose MS kreeg. Ondanks zijn ziekte lukt het hem positief te blijven, onder meer door zijn fijne woonomgeving en de vrijwilligers en buurtgenoten die hij er dagelijks treft in de tuin. Ook gaat Bart in gesprek met een tienermoeder die door haar zwangerschap geen contact meer heeft met haar vader. Dankzij een project dat door een ervaringsdeskundige is opgezet, heeft zij toch de steun gevonden die zij nodig heeft. 

Positiviteit tegenover veel negativiteit

Met deze serie willen het Oranje Fonds en Bart de focus leggen op positieve ontwikkelingen in de samenleving, en laten zien dat veel Nederlanders een verschil kunnen en willen maken voor een ander. Marc van Hal, hoofd communicatie Oranje Fonds: 'Er zijn veel mensen in onze samenleving die het moeilijk hebben. Bijvoorbeeld doordat zij eenzaam zijn, in armoede leven of hebben moeten vluchten uit hun land van herkomst. Het nieuws staat er bol van en soms lijkt het dan ook alsof mensen er in onze samenleving vaak alleen voor staan.'

Het Oranje Fonds ziet gelukkig dat er iedere dag, op alle plekken in het land, mensen opstaan om zich in te zetten voor anderen die hun steun nodig hebben. 'Wij steunen veel van deze sociale projecten', zegt Van Hal. 'Daar willen we in deze serie op inzoomen. We willen laten zien dat er tegenover de negativiteit waar we dagelijks mee geconfronteerd worden, ook heel veel positiviteit staat. Dat wil niet zeggen dat we er al zijn: het Oranje Fonds is pas tevreden als iedere Nederlander mee kan doen aan onze samenleving. Misschien een ideaal, maar we blijven er iedere dag naar streven. We hopen dat deze serie veel mensen inspireert daar een steentje aan bij te dragen.' 

Zonder tegenprestatie

Bart Boonstra: 'Ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik voor het Oranje Fonds een kijkje mocht nemen bij vluchtelingen, ouderen, jonge moeders, zieken en andere mensen die gebaat zijn bij hulp. Ik verlies mezelf nog wel eens in de rat race van het werkende leven: doelen halen, materialistische dingen kopen, de verste reizen maken. Door vrijwilligers van deze projecten aan het werk te zien en te spreken, heb ik gezien hoe waanzinnig mooi het is om simpelweg mensen te helpen zonder daarvoor een tegenprestatie te verwachten. Hoe dat voelt kun je maar moeilijk uitleggen. Een medium dat dit gevoel enigszins kan overdragen is film. Ik heb daarom getracht de verhalen van de mensen zelf op een zo eerlijk mogelijke manier te vertellen.'

Het Oranje Fonds steunt projecten die Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk socialer maken. Het afgelopen jaar ondersteunde het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken