Miljoenenwinst en recordomzet voor Feyenoord

Miljoenenwinst en recordomzet voor Feyenoord
  • Sponsoring
  • 4 okt 2017 @ 00:19
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • SponsoringSportmarketingZakelijkVoetbal

Na Ajax en PSV heeft ook landskampioen Feyenoord zijn jaarverslag 2016-2017 gepresenteerd. De Rotterdamse club heeft het boekjaar 2016-2017 afgesloten met een nettowinst van 6,2 miljoen euro. Uit het jaarverslag blijkt verder dat de club het afgelopen seizoen een recordomzet van 68,7 miljoen euro heeft behaald.

Dankzij het positieve operationele en transferresultaat is Feyenoord er, in vervolg op de positieve resultaten over de afgelopen vijf seizoenen, wederom in geslaagd om het eigen vermogen te vergroten. Het eigen vermogen is gedurende het boekjaar gestegen van 19,8 miljoen euro naar 24 miljoen euro per 30 juni 2017.

De omzet over het afgelopen seizoen bedroeg 68,7 miljoen euro en is daarmee de hoogste uit de clubgeschiedenis. De stijging van de omzet, die vorig seizoen nog 60,6 miljoen euro was, is voornamelijk het gevolg van deelname aan de UEFA Europa League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdbaten. Daarnaast namen de inkomsten uit onder meer partnerships en merchandising het afgelopen seizoen toe.

Lucratief kampioenenbal

Het vorig seizoen behaalde landskampioenschap heeft zijn weerslag op het bedrijfsresultaat. Dit vanwege de uitgekeerde kampioenschapspremies aan met name staf en spelers en het overige personeel. Een ander gevolg van het kampioenschap, de deelname aan de Champions League, zorgt er mede voor dat Feyenoord naar verwachting ook volgend seizoen een positief bedrijfsresultaat zal realiseren.

Feyenoord is op basis van de halfjaar- en prognosecijfers voor 2017-2018 en de per 15 juni 2017 ingediende begroting ingedeeld in categorie III van het KNVB-licentiesysteem, met 234 van de in totaal 240 te halen punten. 

Qua omzet, winst en sponsoring blijft Feyenoord achter bij aartsrivaal Ajax. De Amsterdammers verdienden 29 miljoen euro aan sponsoring op een totale netto omzet van 118 miljoen euro. De sponsorbaten van Feyenoord bedragen 13,3 miljoen euro, iets minder dan PSV (dat goed is voor 17 miljoen euro). 



Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken