Team Justlease krijgt KNSB-licentie, maar stopt na Spelen

Team Justlease krijgt KNSB-licentie, maar stopt na Spelen
 • Sponsoring
 • 19 okt 2017 @ 00:00
 • 18612 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
 • ZakelijkOlympische SpelenSponsoringSport

Het schaats-avontuur van sponsor Justlease.nl is na de Olympische Winterspelen alweer voorbij. De hoofdsponsor van het team rond Olympisch kampioene Ireen Wüst vindt dan de 'missie volbracht'. De vroege bekendmaking valt goeddeels samen met de toewijzing van KNSB-licenties. Dat was voor Team Justlease uiteraard een formaliteit, dus kan de focus helemaal op de missie naar Pyongyang.

Eerst even over die licenties: de KNSB heeft er vier toegekend. Behalve Team Justlease gaat het om Clafis, LottoNL-Jumbo en Plantina. Deze vier schaatsploegen zijn dus de topteams voor het schaatsseizoen 2017-'18.

Om het beste schaatsland ter wereld te blijven is optimale begeleiding van topschaatsers essentieel, zo beoogt de KNSB. Sinds 2002 wordt dit mede gerealiseerd door samenwerking tussen commerciële teams en de KNSB, vastgelegd in licentievoorwaarden. Schaatsteams kunnen bij de KNSB een licentieaanvraag indienen, die door een onafhankelijke licentiecommissie wordt getoetst.

Een schaatsteam krijgt een licentie als het voldoet aan een aantal sporttechnische, organisatorische en financiële voorwaarden. Zo zijn een professioneel begeleidingsteam en een goed trainingsprogramma belangrijk en worden minimumeisen gesteld aan de inkomens van schaatsers. Teams met een licentie krijgen specifieke commerciële rechten en faciliteiten van de KNSB. De licentievoorwaarden hebben een looptijd tot en met 30 april 2018.

Arie Koops, technisch directeur KNSB: 'We zijn blij dat we samen met de topteams tot goede afspraken zijn gekomen en dat de licenties zijn toegekend, zodat we samen klaar zijn voor dit Olympische seizoen.'

Laatste KNSB-licentie voor Justlease

Licentie of niet, voor Justlease is dit het allerlaatste seizoen als schaatssponsor. De boegbeelden Ireen Wüst, Jan Blokhuijsen en Antoinette de Jong moeten na de Olympische Spelen op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. 'Aan de ploeg hebben wij aangegeven dat na het volbrengen van deze missie en aan het einde van het contract, wij als bedrijf nieuwe wegen gaan verkennen', aldus Rogier van Ewijk van Terberg Leasing, het moederbedrijf van JustLease.nl, in De Telegraaf.

Het autoverhuurbedrijf is sinds december 2015 hoofdsponsor van de ploeg van coach Rutger Tijssen. Naast Wüst, Blokhuijsen en De Jong bestaat het schaatsteam verder uit Melissa Wijfje, Jos de Vos, Marcel Bosker, Thomas Geerdinck en de Pool Konrad Niedzwiedzki. Na afloop van de vorige Winterspelen (in Sochi) moest Wüst ook al op zoek naar een nieuwe sponsor door het afhaken van TVM. Die zoektocht leverde toen niets op, waarop ze haar eigen ploeg Team4Gold startte en later Justlease.nl in zag stappen als sponsor.

Wüst is blij dat ze in een vroeg stadium al duidelijkheid heeft. 'We kunnen ons nu met volle focus richten op de komende winter en de Spelen', zegt de veelvuldig kampioene. 'Het mooiste moet nog komen. Niet alleen ik, maar het hele team heeft door deze support kunnen werken aan deze gouden missie.'

Lees ook het MarketingTribune-dossier Schaatssponsoring


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken