IFFR vindt in #vfonds nieuwe hoofdsponsor

IFFR vindt in #vfonds nieuwe hoofdsponsor
 • Sponsoring
 • 21 nov 2017 @ 15:48
 • 21024 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • SponsorshipKunst & CultuurEvenementFilm

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de komende drie jaar een nieuwe hoofdsponsor: Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, kortweg vfonds. Het vfonds zet zich in voor een rechtvaardige en vreedzame democratie waaraan ieder mens kan bijdragen. In lijn met deze strategie steunt het fonds IFFR als hoeder van het vrije woord en aanjager van maatschappelijke discussie.

Het vfonds stelt vragen bij hoe we kijken naar onze democratie en maakt zich sterk voor mensen die zich tijdens internationale missies inzetten om de vrede te waarborgen. Door middel van voorlichting, educatie en publiciteit benadrukt het vfonds het belang van wederzijds begrip binnen de samenleving. Het vfonds zal daarom ook nauw betrokken zijn bij het Talks-programma van IFFR. 

Met kwaliteits-cinema uit alle windstreken manifesteert IFFR zich als ‘venster op de wereld’. Het festival biedt ruimte voor een interculturele dialoog die vooroordelen ontmantelt en wederzijds begrip vergroot. Festivaldirecteur Bero Beyer is verheugd over de samenwerking met het vfonds: 'We delen onze hoge waardering voor dialoog, reflectie, vrijheid, tolerantie en openheid. Deze ondersteuning sterkt IFFR in haar missie om onafhankelijke wereldcinema een groot podium te geven.' 

'Vrijheid is niet vanzelfsprekend'

Cees de Veer, RvC-lid van het vfonds, over de verbinding met IFFR: 'Films openen onze ogen en doen ons beseffen dat vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn. Samen met onze partners en vrienden willen wij het verschil maken.'

Jaarlijks maakt het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) ruim tweehonderd bijzondere of vernieuwende initiatieven mogelijk binnen het thema Vrede en Vrijheid. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het vfonds uitgegroeid van een fonds dat zich sterk maakt voor veteranen en geüniformeerden tot een fonds dat mensen blijft stimuleren zich in te zetten voor vrede, democratie en de internationale rechtsorde. Om slachtoffers van oorlog en vredesmissies te herdenken maar ook de bevrijding, vrijheid en vrede te vieren, ondersteunt het vfonds bevrijdingsfestivals, oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra. Daarnaast investeert het continu in de toekomst in innovatieve onderwijs- en jongerenprojecten rondom vrede en democratie. 

International Film Festival Rotterdam (IFFR) vindt in 2018 plaats van woensdag 24 januari tot en met zondag 4 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart De Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg.


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken