Coolste Baan strikt Rijksmuseum en Loetje

Coolste Baan strikt Rijksmuseum en Loetje
 • Sponsoring
 • 7 dec 2017 @ 13:15
 • 41906 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • SportmarketingKunst & CultuurActivatieFood

De terugkeer van De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam gaat met veel opvallende activaties gepaard. Vorige week is al een schaatskabinet geopend in het Rijksmuseum. Deze week komt daarbij nog de samenwerking met het befaamde restaurant Loetje.

Restaurant Loetje, bekend van z’n fameuze biefstuk, lanceert komende winter een pop-up restaurant in het Olympisch Stadion. Van 18 januari tot en met 28 februari 2018 kan daar voor de tweede maal geschaatst worden op De Coolste Baan van Nederland. Net als in 2014 zullen duizenden schaatsliefhebbers een bezoek brengen aan de ijsbaan, waar restaurantketen Loetje middels een sfeervol ‘Loetje On Ice’-restaurant slim op inspeelt.

Het ‘Loetje On Ice’-restaurant zal plaats bieden aan ongeveer 150 tafelgasten, waar de hele dag door de originele biefstuk van Loetje zal worden geserveerd. Daarnaast is er een uitgebreide kaart met gerechten voor lunch, borrel en diner, inclusief enkele 'Coolste Baan'-specials. In navolging op de inmiddels dertien vestigingen van Loetje, is dit de eerste pop-up locatie van het Amsterdamse horeca-icoon.

Patrick Wouters van den Oudenweijer (House of Sports) is als initiator van de Coolste Baan van Nederland verheugd met de komst van ‘Loetje On Ice’ als pop-up restaurant op de Coolste Baan. 'Loetje, met zijn typische Amsterdamse roots, past perfect bij schaatsen in het Olympisch Stadion.' 

Schaatskabinet in Rijkmuseum

Er gebeurt nog veel meer rond De Coolste Baan. Schaatslegendes Rintje Ritsma en Ard Schenk openden vorige week al een speciaal schaatskabinet in het Rijksmuseum. Het schaatskabinet toont een aantal 17deeeuwse prenten en tekeningen van winterse schaatstaferelen en is sinds 30 november te bekijken in het Rijksmuseum. Het kabinet staat in teken van schaatsen en is speciaal geopend ter gelegenheid van de culturele samenwerking tussen het Rijksmuseum en De Coolste Baan van Nederland, de schaatsbaan die van 18 januari tot en met 28 februari in het Olympisch Stadion van Amsterdam komt te liggen.

Het schaatskabinet laat prenten zien van beroemde schilders die het winterse ijsvermaak centraal hebben gezet. Zo zijn er werken te bezichtigen van Gerard ter Borch II, Pieter Jansz Quast en Jan van de Velde II. Het kabinet is tot en met 31 maart 2018 te bezichtigen in de zaal naast het wereldberoemde winterlandschap van Nederlandse schilder Hendrick Avercamp (1585 -1634). Dit schilderij staat centraal in de samenwerking tussen De Coolste Baan van Nederland en het Rijksmuseum.

Cultureel partnership

De samenwerking tussen het Rijksmuseum en De Coolste Baan van Nederland staat in teken van de historie van het schaatsen. Het schaatskabinet is de eerste activiteit in de culturele samenwerking. Net als hoofdsponsor KPN is het Rijksmuseum grote schaatsfan en laat het Rijksmuseum zien dat schaatsen al eeuwenlang populair is in Nederland bij zowel jong als oud, arm en rijk. 'Schaatsen is typisch Nederlands en op het ijs is iedereen gelijk, net als in het Rijksmuseum', aldus Taco Dibbits, directeur van het Rijksmuseum.

Op De Coolste Baan van Nederland zal het wereldberoemde schilderij van Hendrick Avercamp een prominente plek krijgen, waardoor bezoekers letterlijk de historie van het schaatsen binnen stappen. Verder zal het partnerschap tussen het Rijksmuseum en De Coolste Baan van Nederland op unieke wijze een invulling geven aan het eerbetoon aan 125 jaar allround schaatsen. De culturele samenwerking kwam mede tot stand door samenwerking met KPN, hoofdsponsor van zowel het schaatsen als van het Rijksmuseum en beiden oer-Hollandse domeinen die passen bij KPN.

Exact 125 jaar geleden, op steenworp afstand van de Hendrick Avercamp in het Rijksmuseum, werd schaatslegende Jaap Eden op een uitzinnig Museumplein gekroond tot de allereerste officiële “Meester van de Wereld”, zoals dat destijds heette. In 2018 vindt na 125 jaar opnieuw het 'Meesterschap der Wereld' plaats in Amsterdam, maar ditmaal in het Olympisch Stadion. Van 9 tot en met 11 maart 2018 wordt op De Coolste Baan van Nederland een eerbetoon gebracht aan de rijke historie van het allround schaatsen. 'En dat belooft een spektakel te worden', aldus toernooidirecteur Rintje Ritsma.
Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken