Gelredome verruilt Heineken voor Jupiler

Gelredome verruilt Heineken voor Jupiler
 • Sponsoring
 • 24 jan 2018 @ 00:36
 • 16484 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • SportEntertainmentPartnership

Arnhems voetbalstadion annex evenementenlocatie Gelredome is een exclusieve samenwerking aangegaan met Jupiler. Het biermerk van AB InBev vervangt Heineken, waarvan het partnership met het Gelredome na tien jaar is beëindigd.

Gelredome-directeur Hérald van de Bunt maakte de bierwissel een week geleden al in kleine kring bekend via een brief aan de houders van een business-seat of skybox bij Vitesse. Hij verwacht 'nieuwe stappen te kunnen maken' met de steun van AB InBev, dat behalve van Jupiler ook eigenaar is van biermerken als Hertog Jan en Corona. 

Publiek op de tribune van Gelredome kreeg de afgelopen tien jaar Heineken voorgeschoteld. In businessruimtes werd Amstel getapt. Mogelijk wordt daar voortaan Hertog Jan geschonken.

Jupiler koppelen aan muziek

'Jupiler is als merk zeer nauw verbonden met muziek', zegt Pieter Anciaux, horecadirecteur AB InBev. 'Jaarlijks wordt Jupiler gedronken op meer dan 200 events en in de grootste muziekzalen van het land. We zijn enorm trots dat ons bier nu ook uit de kranen van het Grootste Theater van Nederland stroomt.' 

Van de Bunt vult aan: 'Ruim een miljoen mensen passeren hier ieder jaar en ons theater is jaarlijks de thuisbasis voor meer dan zestig grootschalige evenementen. Kwaliteit en service staan dus voorop. Het enthousiasme bij AB InBev smaakt naar meer en met Jupiler en enkele speciaal bieren kunnen wij aanvullende wensen van onze bezoekers op een uitstekende wijze invullen.' 

Beide bedrijven willen 'mensen samen brengen voor een betere wereld en om samen te genieten', zeggen ze in een persverklaring. Dit exclusieve partnership is gestart op 1 januari 2018.

Samenwerking met veel poppodia

Jupiler zal zich inzetten om de beleving van de Gelredome bezoekers naar een nog hoger niveau te tillen. 'We willen bijdragen aan het succes van dit iconisch theater', zeggen Caroline Klaassen en Rik Blokland, brandmanagers van Jupiler Nederland. 'We kijken uit naar deze samenwerking en laten we samen proosten op deze frisse start.'

In reactie op vragen van MarketingTribune melden de InBev-marketeers: 'We hebben een goede samenwerking met talrijke poppodia waaronder Tivoli Vredenburg, Melkweg en 013. Eveneens creëren we mooie belevingen op festivals waaronder Wildeburg, Into The Woods, Loveland en Bospop.

Bij partnerships is het volgens AB InBev van belang dat beide 'partijen zich goed voelen bij de samenwerking' en dat ze de beleving van de consument centraal kunnen zetten. 'In dit geval kunnen wij trots zijn om samen te werken met het Grootste theater van Nederland en kan Gelredome met ons aanbod tegemoet komen aan de diverse vragen van de bierliefhebbers. Samen gaan we prat op kwaliteit en service, we zorgen voor een unieke beleving.'


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken