New Heroes heeft basketbal-primeur met eSports

New Heroes heeft basketbal-primeur met eSports
  • Sponsoring
  • 28 mrt 2018 @ 00:35
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • ActivatieEvenementSportmarketingeSports

New Heroes stapt als eerste Nederlandse basketbalclub in eSports. Met een eigentijds creatief concept wil eigenaar Bob van Oosterhout (Triple Double) een nieuw hoofdstuk toevoegen aan het Bossche basketbal.

Elke jeugdige basketballer droomt om ooit uit te komen in de mooiste competitie van allemaal: de NBA. In 2018 hoef je daar niet meer 2.08 meter lang voor te zijn. Via eSports is een doorbraak dichterbij dan ooit. New Heroes Basketball heeft de ambitie om meer jongeren te betrekken. Het toetreden tot de eSports-wereld is hierin een logische stap.

Met ‘Road To NBA’ gaat de topclub op zoek naar ‘the new hero’ en biedt het een eSporter de kans zich te ontwikkelen. De komende maanden rolt de club een uitgebreide evenementenkalender uit, startend met een groot selectietoernooi. Tijdens dit selectiemoment begint voor sommigen de reis die mogelijk in de NBA gaat eindigen. Daarnaast volgen er trainingen, clinics met de selectie en side-events tijdens de wedstrijden van New Heroes.

eSports-strategie

Clubeigenaar Bob van Oosterhout: 'Met onze club leggen we de lat hoog in alle facetten. Dat zie jij onder andere aan onze kleding, lockerroom, de spelersbus, communicatie, businessclub, ons marketingapparaat en nu dus ook onze eSports-strategie. Esports is een uitstekende aanvulling binnen onze strategie om meer jeugd aan de club te binden. En dat pakken we groots aan. Zo zijn we bijvoorbeeld in gesprek met een NBA-club om binnenkort een eSports-showmatch te organiseren. Hierdoor kunnen we ons direct meten met de wereldtop. Ook commercieel gaat deze stap de club geen windeieren leggen. Wij creëren zo een extra interessante propositie binnen ons sponsorhuis. Hier gaan we ongetwijfeld nog veel van horen.'

New Heroes Basketball gaat binnenkort op zoek naar 'The New Hero'. In de vorm van een selectietoernooi kunnen geïnteresseerde eSporters, met een voorliefde voor NBA2K, zich in de kijker van de club spelen. Aanmelden kan via marketing@newheroesbasketball.com.



Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken