Rai sponsor van basketbalclub Apollo

Rai sponsor van basketbalclub Apollo
 • Sponsoring
 • 11 apr 2018 @ 00:13
 • 20611 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
 • MaatschappijSportmarketingSponsorshipSport

Basketbalclub Apollo en Rai Amsterdam gaan samenwerken. De beurs- en congreslocatie wordt de nieuwe rug- en livestream-sponsor van de Amsterdamse basketbalclub.

Op dinsdag 10 april hebben Apollo-voorzitter Ramon Siljade en Rai-topman Paul Riemens een sponsorship voor 2,5 jaar getekend.

'De Rai is een echt Amsterdams A-merk dat nadrukkelijk de verbinding met zijn omgeving op zoekt', zegt Siljade. 'Als buurman ben ik blij dat wij dit mooie partnership aangaan. Ons partnership biedt ons meer stabiliteit voor de toekomst en de mogelijkheid om door te bouwen aan onze missie om basketbal in Amsterdam verder te ontwikkelen.'

Op korte termijn maakt dit partnership, in samenwerking met AT5, het nu al mogelijk dat het basketbal dichterbij de Amsterdammer komt, aldus Siljade. 'Namelijk door het professionaliseren van onze livestream van de thuiswedstrijden die we spelen in de Apollohal.'

Maatschappelijke rol van Apollo

Apollo speelt binnen de stad ook een maatschappelijke rol met basketbal als middel. De club is onder andere de trekker van een groot stedelijk project waarin Amsterdamse kinderen worden gestimuleerd om te gaan basketballen. In lijn met dit maatschappelijke programma en als onderdeel van de sponsorovereenkomst tussen RAI Amsterdam en de club zullen tevens 250 basketballen in de stad uitgedeeld worden via ‘Stichting Elk Kind een Bal’.

'Net als de Rai is Apollo een mooi Amsterdams instituut met een rijke historie, maar ook met een duidelijke visie op de toekomst', zegt Paul Riemens, CEO van Rai Amsterdam. 'Ze hebben passie voor de sport én de stad. De manier waarop Apollo naast haar sportieve ambities, haar maatschappelijke rol richting jeugd in Amsterdam pakt, spreekt ons zeer aan.’

De Rai wil graag een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en diversiteit van Amsterdam. Riemens: 'Met dit partnership ondersteunen we Apollo de komende tweeënhalf bij hun activiteiten in Amsterdam. We hopen natuurlijk op bijzondere sportieve prestaties, maar zien daarnaast hun 3x3-toernooien en jeugdevents als prachtige manier om de leefbaarheid in Amsterdam te verhogen en de jeugd te verbinden.'

Rijke historie van Amsterdams basketbal

Het basketbal in Amsterdam kent een rijke historie. Het is dé plek waar in 1926 de allereerste basketbalwedstrijd gehouden werd. De afgelopen 90 jaar basketbal in Amsterdam heeft maar liefst 27 landskampioenschappen opgeleverd. Het eredivisie basketbal in Amsterdam heeft door de jaren heen vele gedaantes gekend. Sinds 2014 komt het Amsterdamse team uit in de Dutch Basketbal League (DBL) als Apollo Amsterdam. Met een eindeloze passie voor de sport en voor Amsterdam zet Apollo zich in voor de ontwikkeling van basketbal. Dit doen zij op het allerhoogste niveau in Nederland met hun 5x5 team in de DBL en op mondiaal niveau met het 3x3 team.

Afgelopen zomer behaalde het nationale 3x3 team een zilveren medaille op het WK. In 2019 is zal het WK 3x3 plaatsvinden in Amsterdam. Met het 5x5 team strijdt Apollo Amsterdam op dit moment voor het behalen van de play-offs van de Dutch Basketbal League. De 2020 ambitie van de club is om structureel mee te doen in de top 4 van de DBL. De ambitie met het 3x3 team is het behalen van de Olympische Spelen in Tokyo in 2020.


Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken