ABN Amro organiseert eerste Stadionspelen

ABN Amro organiseert eerste Stadionspelen
 • Sponsoring
 • 16 mei 2018 @ 00:40
 • 17152 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportMaatschappijSponsoringDoelgroepen

De Johan Cruijff ArenA was maandag het decor van de eerste editie van de ABN Amro Stadionspelen. Ruim 800 scholieren kregen de kans hun idolen te ontmoeten en hun talenten te ontdekken op het gebied van sport, kunst en cultuur.

Dit is een evenement waar leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij het Jeugdeducatiefonds meededen aan allerlei activiteiten: van tennis, hockey en voetbal tot zelf kunst maken en zang en dans. Op deze manier konden de scholieren onder begeleiding van hun idolen ontdekken wat het beste bij hun talenten past. Ruim 170 enthousiaste vrijwilligers van ABN AMRO stonden klaar om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen.

De Stadionspelen - een initiatief van ABN Amro Foundation en het Jeugdeducatiefonds - was een bijzondere gebeurtenis. Tijdens het evenement kwamen alle sponsorships van ABN Amro op het gebied van sport, kunst en cultuur onder één dak samen. En dat bood de scholieren de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei sporten en met kunst en cultuur. Zo werden voetbalfans verrast door de komst van de volledige selectie van Ajax-vrouwen. Bovendien waren Glenn Schuurman, Jelle Galema, Jeroen Hertzberger en Billy Bakker - de hockey-ambassadeurs van ABN Amro - aanwezig om het hockey-talent van de toekomst op weg te helpen.

Jong geleerd, oud gedaan

Ernst Boekhorst, manager Brand, Sponsoring & Foundation van ABN Amro: 'Het was een fantastische dag. De kinderen deden allemaal naar hartenlust mee en zetten hun beste beentje voor tijdens de hockey-clinic. Het was vooral bijzonder om te zien hoe zij steeds meer zelfvertrouwen kregen en met volle teugen genoten van het spel. We hebben veel talentvolle kinderen gezien en zijn blij dat we hen enthousiast hebben kunnen maken voor onze sport.'

Jongeren met voetbalaspiraties lieten zich inspireren door demonstraties van twee van 's werelds beste freestyle voetballers, Tom Vegter en Nassar el Jackson. Ajacied Heini Otto - lid van de technische staf van de jeugdopleiding van Ajax - begeleidde de scholieren tijdens de voetbalclinics. 'Sport verbindt mensen met elkaar en hiermee kun je niet vroeg genoeg beginnen', vertelt Otto. 'Juist op jonge leeftijd kun je kinderen aanmoedigen om aan sport te doen en hun kwaliteiten te ontdekken. Dat is vandaag erg goed gelukt. De scholieren hebben tijdens de clinic het beste uit zichzelf gehaald en een mooie prestatie op neergezet. Het was een plezier om de kinderen hierbij te begeleiden.' De sportactiviteiten werden verzorgd door Roland Laurense van de Tennis Academy Amsterdam, Arno Splinter & Players United (voetbal) en Bovenlander en Bovenlander (hockey).

Durf te dromen

Ook stonden Kunst en Cultuur-workshops op het programma. Deze werden verzorgd door Stage Entertainment, de Hermitage, het Nederlands Dans Theater, kunstenaar Boxie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Stedelijk Museum. "We zijn erg onder de indruk van het enthousiasme van de kinderen die aan onze workshops hebben deelgenomen. De scholieren waren ontzettend creatief en erg leergierig. Ik ben ervan overtuigd dat we er vandaag in zijn geslaagd om veel jongeren enthousiast te maken voor kunst en cultuur. Door creatief te denken en te durven dromen leer je op een andere manier naar de wereld kijken en je plaats hierin te veroveren", zegt Marsha Knuf, Coördinator Hermitage voor Kinderen van Hermitage Amsterdam.  

ABN Amro Foundation is een stichting die zich inzet voor kinderen en jongeren in een kwetsbare positie of achterstandssituatie. Door de inzet van tijd, kennis en expertise van ABN-medewerkers worden deze groepen geholpen bij het vergroten van hun toekomstperspectief. We richten ons op het laten ontdekken van talent en interesses, het vergroten van kennis en vaardigheden en het stimuleren en realiseren van ambities.

Het Jeugdeducatiefonds stelt zich ten doel om snel, effectief en op een laagdrempelige manier zo veel mogelijk kinderen uit minimagezinnen te helpen hun talenten maximaal te benutten. Het fonds levert een financiële bijdrage aan noodzakelijke extra kosten, ter ondersteuning van het onderwijstraject. De steun is er op gericht een bijdrage te leveren aan een positieve ontwikkeling van kinderen, daar waar geld een beperking is.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken