BankGiro Loterij sponsort ook publieksprijs IFFR

BankGiro Loterij sponsort ook publieksprijs IFFR
  • Sponsoring
  • 8 mei 2018 @ 14:49
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Kunst & CultuurEvenementSponsorship

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en BankGiro Loterij breiden hun samenwerking uit. Het loterijbedrijf verbindt zich vanaf komend jaar ook aan de publieksprijs van het festival.

De BankGiro Loterij is sinds 2013 hoofdpartner van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met ingang van de 48ste editie in 2019 verbindt de loterij zich daarnaast voor de komende drie jaar aan de publieksprijs van het festival, die daarmee wordt omgedoopt tot de BankGiro Loterij Publieksprijs.

Zakelijk directeur IFFR Janneke Staarink: 'De publieksprijs is een van de grootste uithangborden van het festival en dé manier om het publiek te betrekken bij de films die we laten zien. Daarom is de BankGiro Loterij, als partij die verrijkende cultuur bij een breed publiek wil brengen, een uitstekende partner voor de Publieksprijs. We zijn verheugd onze samenwerking op deze manier uit te breiden.'

'Logische uitbreiding'

Michiel Verboven, managing director van de BankGiro Loterij: 'Als cultuurloterij van Nederland is de BankGiro Loterij al jaren hoofdpartner van IFFR. Onze organisaties hebben als gezamenlijk doel inspirerende cultuur breed toegankelijk te maken. De BankGiro Loterij Publieksprijs is daarom een logische uitbreiding van onze samenwerking.'

Bezoekers van IFFR kunnen door middel van scheurkaarten stemmen op speelfilms. De maker van de film met de hoogste score krijgt op de laatste vrijdag van het festival de BankGiro Loterij Publieksprijs ter waarde van €10.000 uitgereikt. Naast publieke erkenning voor de filmmaker vormt de prijs een belangrijke springplank naar verdere distributie van de film. De publieksprijswinnaars van de afgelopen edities waren: The Guilty van Gustav Möller (2018), Moonlight van Barry Jenkins(2017), Land of Mine van Martin Zandvliet (2016) en The Dark Horse van James Napier (2015).

Festivalhart

International Film Festival Rotterdam (IFFR) is een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een feest in de Rotterdamse Schouwburg.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken